Moskisvet.com
Seks z nekdanjim dekletom ima kratkoročno pozitivne učinke na psihično počutje.

Novice

Bi morali seksati z bivšo?

M.Č.
30. 08. 2013 08.19
10

»Seks z nekdanjim dekletom zmanjšuje negativne psihološke posledice ločitve«, pravijo rezultati raziskave iz univerze v Arizoni. To pa je nekaj, česar ne slišimo vsak dan!

Seks z nekdanjim dekletom ima kratkoročno pozitivne učinke na psihično počutje.
Seks z nekdanjim dekletom ima kratkoročno pozitivne učinke na psihično počutje. FOTO: Profimedia

Preden vtipkate njeno telefonsko številko, še malo počakajte. Znanstveniki v raziskavi ugotavljajo, da je seks z bivšo koristen za tiste, ki še vedno niso preboleli ločitve. Kar pomeni, da se boste le kratkoročno boljše počutili, medtem ko bo treba razhod še vedno preboleti.

V omenjeni raziskavi še ugotavljajo, da bo v primeru, da se z nekdanjim dekletom spustite med rjuhe, prebolevanje trajalo dlje.«Popolna prekinitev stikov je morda bolj boleča odločitev, vendar dolgoročno bolj koristna,« pojasnjuje vodja skupine, ki je izvedla raziskavo Ashley E. Mason.

Čeprav ima seks z nekdanjim dekletom kratkoročno pozitivne učinke na psihično počutje, ga tudi strokovnjaki ne priporočajo. »Znebite se odeje, pod katero sta se mečkala, premestite posteljo, kupite novo posteljnino in premestite kavč in televizijo, da prostor ne bo vzbujal starih spominov,« trdi Melysha Acharya, avtorica knjig in spletnih strani, kjer moški dobijo nasvete, kako se soočiti z ločitvijo.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400