Moskisvet.com
Forbes - zaslužki slavnih 2019

Novice

Astronomski zaslužki: zvezdniki, ki so v zadnjem letu v žep pobasali največ denarja

A.P.
10. 07. 2019 22.54
0

Ameriška pevka Taylor Swift se je vrnila na vrh lestvice največjih zaslužkarjev med slavnimi v svojem letnem poročilu razkriva revija Forbes.

Revija Forbes je objavila tradicionalen seznam stotih slavnih osebnosti, ki so v preteklem letu v žep pospravile največ denarja.

Na vrhu se je ponovno znašla Taylor Swift, ki je med 1. junijem 2018 in 1. junijem 2019 zaslužila neverjetnih 165 milijonov evrov (185 milijonov ameriških dolarjev, pred davki). Večina zaslužka je prišla z naslova rekordne turneje na stadionih Reputation (Sloves) – turneje za številne glasbenike ostajajo kura, ki nese zlata jajce – ki je bila razglašena za najbolj dobičkonosno glasbeno turnejo v ameriški zgodovini, čeravno je Swiftova sploh ni oglaševala in so ji napovedali, da bo nastopala pred napol praznimi stadioni. Samo v ZDA ji turneja, ki se je odvila na 53 stadionih, v 36 mestih, v sedmih državah in na štirih različnih celinah, račun obogatila za 235 milijonov evrov (266,1 milijona ameriških dolarjev), skupaj pa ji je navrgla kar 305 milijonov evrov (345 milijonov ameriških dolarjev). Nič kaj skromne vsote so ji odštele tudi znamke kot so Apple, AT&T in Diet Coke.

Taylor Swift
Taylor Swift FOTO: Profimedia

29-letna Swiftova, ki bo 23. avgusta izdala svoj sedmi studijski album Lover –  to bo njen prvi album z založbo Republic Records, potem ko se je razšla z založbo Big Machine Records – se je nazadnje na vrhu lestvice največjih zaslužkarjev med zvezdniki znašla leta 2016, ko je v letu dni zaslužila 150 milijonov evrov (170 milijonov ameriških dolarjev). Tedaj ji je največ navrgla svetovna turneja The 1989. S tokratnim dosežkom je postala sploh prva umetnica, ki se je na vrh Forbesove lestvice zavihtela dvakrat. Posel z glasbeno korporacijo Universal Music Group, pod okrilje katerega spada založba Republic Records, naj bi ji navrgel novih 180 milijonov evrov (200 milijonov ameriških dolarjev).

Kanye West
Kanye West FOTO: Profimedia

Od glasbenih kolegov Swiftovi sledita raper Kanye West, ki je s 135 milijoni evrov (150 milijoni ameriški dolarjev) zaslužka pristal na 3. mestu – pred soproga Kim Kardashian se je uvrstila njena sestra in najmlajša milijarderka v zgodovini, Kylie Jenner, ki je v zadnjem letu pridelal 150 milijonov evrov (170 milijonov ameriških dolarjev) – in vsestranski glasbenik Ed Sheeran, ki je tudi najvišje uvrščeni Britanec. 97 milijonov evrov (110 milijonov ameriških dolarjev) je zadostovalo za 5. mesto.

Ed Sheeran
Ed Sheeran FOTO: Profimedia

28-letnik se je znašel v sendviču nogometaša Lionela Messija, ki je s 113 milijoni evrov (127 milijoni ameriških dolarjev) končal na 4. mestu in Cristiana Ronalda, ki je s 97 milijoni evrov (109 milijoni ameriških dolarjev) zaslužka zasedel 6. mesto.

Lionel Messi
Lionel Messi FOTO: Profimedia

Portugalcu sledi še en nogometaš in sicer Neymar, ki je svoj račun obogatil za 94  milijonov evrov (105 milijonov ameriških dolarjev). Na 8. mestu se je znašla ameriška rock skupine The Eagles, ki je pobasala 90 milijonov evrov (100 milijonov ameriških dolarjev), 85 milijonov evrov (95 milijonov ameriških dolarjev) zaslužka za TV osebnost Dr. Phila McGrawa, bolj znanega kot samo Dr. Phila, pa je bilo dovolj za visoko 9. mesto.

Beyonce in Jay-Z
Beyonce in Jay-Z FOTO: Profimedia

Deseterico zaokroža boksar Canelo Alvarez (83,5 milijona evrov oz. 94 milijonov ameriških dolarjev). Naslednja ženska na lestvici je britanska pisateljica JK Rowling, ki je pristala na 13. mestu. Prvi milijarder med hip-hoperji, Jay-Z, je v preteklem letu zaslužil 72 milijonov evrov (81 milijonov ameriških dolarjev), prav toliko kot njegova žena, pevka Beyonce, s katero si delita 20. mesto. Stoterico s 33,5  milijoni evrov (37,5 milijona ameriških dolarjev) zaslužka zaokroža kanadska pevka Celine Dion.

Rihanna postala najbogatejša glasbenica na svetu
Preberi še
Rihanna postala najbogatejša glasbenica na svetu

Letvica za uvrstitev na lestvico top 100 zaslužkarjev med slavnimi osebnostmi še nikoli ni bila postavljena tako visoko. Za uvrstitev nanjo je bilo treba tokrat zaslužiti vsaj 33,5 milijona evrov (37,5 milijona ameriških dolarjev),kar je sedem odstotkov več kot leto poprej. Skupaj so v 12 mesecih (1. junij 2018 do 1. junij 2019) zvezdniki zaslužili kar 5,6 milijarde evrov (6,3 milijarde ameriških dolarjev, pred davki).

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382