Moskisvet.com
Arnold Schwarzenegger

Novice

Govor, s katerim je ganil svet, ima že 4 milijone ogledov

M.K.
31. 12. 2018 08.12
3

Arnold Schwarzenegger je vedno živel po svojih pravilih. Nešteti so mu na njegovi poti do uspeha govorili „ne zmoreš,“ a on jih ni poslušal. Od preprostega avstrijskega dečka se je v dveh desetletjih povzpel do svetovne slave. Kako mu je to uspelo, razkrije v govoru, ki ga je namenil zaključnim letnikom Univerze Južne Kalifornije. Posnetek je v nekaj dneh obkrožil svet in do danes navdahnil že več kot tri milijone gledalcev. Oglejte si ga še sami in naj motivira tudi vas.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Arnold se je rodil v majhni avstrijski vasici leta 1947. Pri petnajstih letih je začel dvigovati uteži, pri svojih dvajsetih je osvojil naslov Mister Universe, leta 1982 pa z vlogo Conana Barbara postal znan skoraj po vsem svetu. Filmsko kariero je nadaljeval z legendarnimi vlogami v filmih, kot so Terminator, Commando, Predator in Total Recall. A to mu še ni bilo dovolj, ozrl se je za stolčkom guvernerja ameriške zvezne države Kalifornije in ga zasedel leta 2003. Od takrat ga spremlja tudi vzdevek Guvernator. Resnično je Arnold eden od redkih Zemljanov, ki se lahko podpiše pod tako raznolik nabor življenjskih uspehov. 

Filmsko kariero je nadaljeval z legendarnimi vlogami v filmih, kot so Terminator, Commando, Predator in Total Recall.
Filmsko kariero je nadaljeval z legendarnimi vlogami v filmih, kot so Terminator, Commando, Predator in Total Recall. FOTO:
'Po njegovi hiši hodijo gole ženske, ki ga zadovoljujejo, ko hoče'
Preberi še
'Po njegovi hiši hodijo gole ženske, ki ga zadovoljujejo, ko hoče'

Očitno je letošnji december mesec Schwarzeneggerjevih govorov, saj je na podnebni konferenci Združenih narodov na Poljskem podal še enega, ki je na svetovnem spletu požel mnogo komentarjev. 

V govoru bivši kalifornijski guverner izpostavi Trumpovo neodgovornost glede odstopa od podnebnega sporazuma in izjavi, da se sporazuma ZDA mislijo še vedno držati, ne glede na predsednikovo odločitev. „Amerika je več kot le Washington in en vodja,“ je še izjavil Schwarzenegger.

Schwarzenegger Trumpu: Samo jaz lahko potujem skozi čas!
Preberi še
Schwarzenegger Trumpu: Samo jaz lahko potujem skozi čas!

Trumpa je v govoru označil kot „meshugge,“ kar v jidišu pomeni „nor.“ Podnebni sporazum naj bi bil še vedno močno podprt s strani lokalne in zvezne vlade v ZDA. Pozval je organizatorje dogodka, naj prihodnje leto povabijo tudi vodilne ameriške politike na lokalnem nivoju in se z znamenitimi besedami „I'll be back“ zavezal, da se v tem primeru zagotovo vrne tudi naslednje leto.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Cilj dvotedenske konference v Katovicah je doseči objektiven vpogled v delovanje vlad na področju dogovorov o zmanjševanju emisij in omejevanju naraščanja globalne temperature. Naraščanje naj bi tako ostalo znatno pod dvema stopinjama Celzija.

Dvotedenska konferenca v Katovicah je namenjena objektivnemu vpogledu v delovanje vlad na področju dogovorov o zmanjševanju emisij.
Dvotedenska konferenca v Katovicah je namenjena objektivnemu vpogledu v delovanje vlad na področju dogovorov o zmanjševanju emisij. FOTO: Profimedia

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400