Moskisvet.com
Lance se vrača!

Novice

Armstrong: če ne sme kolesariti, bo pa plaval!

N.J.
05. 04. 2013 09.03
4

Lance Armstrong, ki so ga mediji naravnost sesuli, ko je Ameriška protidopinška agencija dokazala, da je uporabljal prepovedana poživila, je takrat dobil dosmrtno prepoved udeležbe na tekmovanjih, ki sodijo pod protidopinška pravila agencije. A linčani kolesar se vrača na tekmovanja – tokrat plavalna!

Lance Armstrong
Lance Armstrong FOTO: Reuters
Lance Armstrong se vrača! Čeprav je dobil od Ameriške protidopinške agencije (Usada) dosmrtno prepoved udeležbe na tekmovanjih, ki potekajo pod pravili ameriške ali svetovne protidopinške agencije, se bo čez nekaj dni udeležil plavalnega mitinga.

Osramočeni sedemkratni "zmagovalec" dirke Tour de France se je prijavil na tekmovanje Masters South Central Zone Swimming Championships, ki se bo odvijalo na teksaški univerzi. Amaterski dogodek ne spada pod pravila protidopinške komisije, udeležijo pa se ga lahko ljudje vseh starosti. V seniorski kategoriji (od 40 do 44 let), v kateri bo plaval 41-letni Armstrong, je večina udeležencev plavalskih veteranov, tako da se bo nekdanji kolesar v prostem slogu na 500, 1000 in 1500 jardov pomeril večinoma s starejšim od sebe.

"Osnovni cilj našega tekmovanja je spodbujanje starejše populacije k plavanju. Lance je član naše organizacije, zato lahko plava. Na naših tekmovanjih ne izvajamo protidopinških kontrol," je v zvezi s plavalnim nastopom razvpitega Armstronga dejal izvršni direktor organizacije US Masters Swimming Rob Butcher.

Armstronga je Ameriška protidopinška agencija obtožila sistematične zlorabe dopinga ter mu nato izrekla prepoved nastopanja in razveljavila dosežke. Mednarodna kolesarska zveza pa je na podlagi dokazov Ameriške protidopinške agencije zaradi dopinga Armstrongu odvzela sedem naslovov skupnega zmagovalca dirke po Franciji ter mu dosmrtno prepovedala nastopanje na tekmovanjih pod njenim okriljem.
Armstrong, ki je letos javno v pogovoru z ameriško voditeljico televizijskih pogovornih oddaj Oprah Winfrey priznal, da se je posluževal prepovedanih metod, si želi tudi v prihodnje nastopati na triatlonih.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382