Moskisvet.com
Apokaliptičen video iranskega jedrskega napada na Izrael. - 2

Novice

Se je začel iranski jedrski napad na Izrael?

M.J.
06. 03. 2012 13.46
157

Pred nekaj dnevi se je na internetu pojavil apokaliptičen video, ki prikazuje nuklearni napad Irana na Izrael. Cilj mladega snemalca in njegove ekipe je opozoriti svet na nevarnost iranskega jedrskega programa.

Film je bil posnet in kasneje obdelan s pomočjo posebnih efektov, prikazuje pa, kaj bi se zgodilo, če bi Iran Izrael napadel z jedrskim orožjem. Ali je tovrsten razplet možen, ni jasno, dejstvo pa je, da je (propagandni) film dokaj dobro narejen. Čas napada je leto 2013, na horizontu pa se dviguje oblak dima v obliki gobe, kot posledica eksplozije atomske bombe, mesto pa preletavajo sovražna letala.

'Jedrski napad' je posnel mladi Izraelec Ronen Barany in ob tem dejal: ''Hitler je potreboval 5 do 6 let, da je iztrebil 6 milijonov Židov. Mahmud Ahmadinedžad bi za to potreboval 5 do 6 minut in eno ali dve jedrski bombi. Zato želim prebuditi svet,'' je dejal Barany.

Izraelci se že pripravljajo na najhujši mogoč scenarij, zaradi česar so tudi že zgradili podzemna zaklonišča.
Izraelci se že pripravljajo na najhujši mogoč scenarij, zaradi česar so tudi že zgradili podzemna zaklonišča. FOTO: YouTube

Svetovna javnost že več let razpravlja o mogočem spopadu Izraela in Irana ter o grožnji, ki jo predstavlja iranski nuklearni program za Izrael. V zadnjem času pa se vse pogosteje razpravlja o mogočem preventivnem napadu Izraela na Irana, da bi s tem preprečili nuklearni napad, ki bi lahko iz obličja Zemlje izbrisal Izrael.

Izraelci se že pripravljajo na najhujši mogoč scenarij, zaradi česar so tudi že zgradili podzemna zaklonišča, obstaja pa tudi čakalna lista za plinske maske, s katerimi izraelska vojska oskrbuje državljane. Vodilni izraelski politiki so jasno izrazili, da ne bodo dopustili Iranu, da situacijo pripelje do te točke, da bi na Izrael izstrelili jedrske rakete. ''V našem nacionalnem interesu je, da svet spozna, da je Izrael pripravljen na napad, čeprav ni to, kar bi si mi želeli,'' je dejal David Horovitz, urednik Times of Israel. ''Tisti, ki vedo, kaj se dogaja, o tem ne govorijo, tisti, ki pa o tem govorijo, pa ne vedo, kaj se dogaja,'' je še dodal Horovitz.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

 

KOMENTARJI (157)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394