Moskisvet.com
Donald Trump in Melania - 4

Novice

Američani besni na svojo prvo damo!

STA/Ma.K.
30. 03. 2017 15.45
26

Na internetni strani change.org je na voljo peticija, ki zahteva, naj se prva dama ZDA Melania Trump preseli v Belo hišo ali pa plača stroške varovanja stolpnice Trump Tower v New Yorku, kjer trenutno živi v razkošnem stanovanju skupaj s sinom Baronom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Melania Trump
Melania Trump FOTO: AP
"Ameriški davkoplačevalci plačujejo brezmejne zneske za varovanje prve dame v Trump Towerju v New Yorku. Da bi zmanjšali državni dolg, je treba končati financiranje varovanja," piše v peticiji, ki jo je do srede opoldne podpisalo že več kot 210.000 ljudi.

Melania Trump je ob izvolitvi moža Donalda Trumpa za predsednika ZDA s sinom Baronom ostala v New Yorku. Ko bo Baron Trump končal šolanje, se bo preselila v Belo hišo, je takrat povedala. Newyorška policija je potrdila, da je za varovanje družine Trump med volilnim in inavguracijskim dnem porabila več kot 24 milijonov dolarjev. Dnevni stroški znašajo med 127.000 in 146.000 dolarjev, je prejšnji mesec potrdil policijski komisar. To je približno med 118.000 in 135.000 evrov na dan. 

"Ko si poročen s predsednikom, živiš v Beli hiši. Davkoplačevalski denar, ki bi ga prihranili, bi lahko namenili za starejše državljane. Zakaj bi davkoplačevalski denar porabljali za ljudi, ki imajo že tako več, kot potrebujejo," se je ob podpisu peticije spraševala Sheila Forsyth.

Podobno vprašanje so postavile tudi oblasti na Floridi, kjer policija prav tako varuje predsednikovo graščino v prestižnem Mar-a-Lagu. Odkar je Trump predsednik ZDA, je posestvo obiskal petkrat.

Donald Trump in Melania - 4
Donald Trump in Melania - 4 FOTO: AP

KOMENTARJI (26)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470