Moskisvet.com
alkoholni izziv - 5

Novice

Študentska igra ubila 23-letnika!

N.J.
20. 03. 2015 09.22
7

Na Facebooku je še nedavno zapisal 'Raje umrem od vodke kot brez razloga', v tem trenutku pa je videti, kot bi si sam napovedal usodo. 23-letnik je namreč umrl za posledicami zastrupitve z alkoholom.

alkoholni izziv - 3
alkoholni izziv - 3 FOTO: Facebook

23-letni Brazilec Humberto Moura Fonseca se je zastrupil z vodko. Medicinsko osebje mu ni moglo pomagati in mlado življenje je ugasnilo.

Do tragedije je prišlo med študentsko zabavo na Univerzi Julio de Mesquita v mestu Bauru v Braziliji, ko se je skupina študentov domislila usodnega izziva: poiskati 'frajerja', ki je sposoben popiti 25 kozarčkov vodke v 60 sekundah.

Humberto se je lotil izziva in, kot poročajo mediji, kozarčke zvračal, kot bi bili napolnjeni z vodo. Ko je zvrnil zadnjega, se je onesvestil. Prijatelji so nemudoma poklicali reševalce, vendar mu niso mogli pomagati. Onesvestilo se je še 6 drugih študentov. "Zastrupili so se z alkoholom in so še vedno v kritičnem stanju," so za medije sporočili iz tamkajšnje bolnišnice, trije izmed njih so na oddelku za intenzivno nego.

alkoholni izziv - 4
alkoholni izziv - 4 FOTO: Facebook

"Zabavali smo se in nekdo je predlagal izziv," je povedal 23-letni Rodrigo Pancetti, prijatelj žrtve. "Jaz sem že prej kar precej popil in ne bi bil kos izzivu, ne bi jih zmogel popiti niti 5, kaj šele 25. Humberto je vseeno poskusil." A nihče si ni predstavljal, da ima lahko navidez nedolžna igra tako tragične posledice.

Policija zadevo še preiskuje. "Dva študenta četrtega letnika smo aretirali zaradi organizacije dogodka brez predhodne najave in objektivne odgovornosti za smrt študenta. Z univerze so sorodnikom pokojnega izrekli sožalje, hkrati pa vse opomnili, da je uživanje alkohola v prostorih univerze strogo prepovedano," so še za javnost sporočili preiskovalci.

alkoholni izziv - 1
alkoholni izziv - 1 FOTO: Facebook


 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400