Moskisvet.com
Aleš Kranjc

Novice

Slovenski hokejist bije bitko z življenjem

M.S.
24. 11. 2023 14.00
0

Nedeljska hokejska tekma v ligi ICE v Tivoliju bo dobrodelno obarvana, saj se bo na njen zbiral denar za hudo bolnega nekdanjega slovenskega hokejista Aleša Kranjca.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Sloviti slovenski režiser neozdravljivo bolan, pravi, da upanja ni več
Preberi še
Sloviti slovenski režiser neozdravljivo bolan, pravi, da upanja ni več

Aleš Kranjc je pred leti zbolel za hudo boleznijo ALS oziroma amiotrofično lateralno sklerozo, za katero boleha tudi slovenski režiser Vinci Vogue Anžlovar. Nedeljska hokejska tekma med SŽ Olimpijo in Celovcem bo v luči tega dobrodelne narave, saj se bo na njej zbiralo denar za zdravljenje nekdanjega odličnega branilca in slovenskega reprezentanta, ki potrebuje denar za zdravljenje v ZDA, ki stane okoli 800 tisoč evrov.

Aleš Kranjc bije bitko z življenjem.
Aleš Kranjc bije bitko z življenjem. FOTO: Damjan Žibert

Kranjc, ki trpi za okvaro živčnega sistema oz. Lou Gehrigovo boleznijo, zadnja leta bije svojo največjo bitko. Zdravjenje na kliniki v ZDA daje veliko upanja bolnikom te neozdravljive bolezni. Na tekmi se bodo prodajali spominski ploščki, ves izkupiček od prodaje pa bo šel za njegovo zdravljenje. Kako lahko Kranjcu še pomagate, si preberite TU.

To je žalosten razlog, da ima mišičasto le eno roko
Preberi še
To je žalosten razlog, da ima mišičasto le eno roko

''Z Alešem sem si delil garderobo v naši najuspešnejši sezoni doslej 2018/19, ko smo osvojili vse, kar se osvojiti da, in Aleš je bil pomemben del tega uspeha. Vedno je bil nasmejan, pozitiven, nikoli ga nisem videl priti v garderobo slabe volje. V garderobi sva skupaj sedela, znal se je 'pohecati', a v trenutkih, ko je bilo treba pokazati izkušnje, resnost in disciplino, je to znal jasno povedati,'' je za Olimpijino spletno stran dejal njegov nekdanji soigralec, danes pa generalni sekretar Olimpije, Mark Sever, ki je dodal. ''Pokazal nam je, kako biti profesionalen na in izven ledu, znal je povedati, kaj je prav in kaj narobe, vedno je bil spoštljiv do drugih.''

Slovenski hokejski as na smrt bolan, reši ga lahko le to
Preberi še
Slovenski hokejski as na smrt bolan, reši ga lahko le to

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497