Moskisvet.com
Luke Somers

Novice

Al Kaida: Luka bodo obglavili?

N.J.
05. 12. 2014 13.14
2

Pripadniki Al Kaide, nameščeni v Jemnu, so objavili videoposnetek, v katerem moški, Američan angleškega rodu, pove, da je njegovo življenje v nevarnosti in prosi za pomoč.

Luke Somers
Luke Somers FOTO:

Moški se predstavi kot Luke Somers. "Star sem 33 let. Rodil sem se v Angliji, a imam ameriško državljanstvo že večino življenja. Minilo je leto, odkar sem bil ugrabljen. Prepričan sem, da je moje življenje v nevarnosti. Če obstaja kaj, kar lahko storite, potem prosim, storite. Hvala vam."

V videu se pokaže še član Al Kaide na arabskem polotoku Naser bin Ali al Ansi, ki grozi, da bo moškega ubil, če ne izpolnijo zahtev. Zahteve je naslovil na predsednika ZDA, v primeru neizpolnitve pa Luka čaka smrt.

Al Kaida na arabskem polotoku (AQAP) je po mnenju ZDA ena najbolj smrtonosnih vej Al Kiade. Skupina, ki je nameščena na vzhodu Jemna, je nastala kot podpora v času nemirov po strmoglavljenju predsednika Alija Abdallaha Saleha leta 2011.

3-minutni video ni bil objavljen javno. Somers je sicer novinar in fotograf lokalnega medija, njegov material pa so objavljali tudi mediji svetovnega formata, kot recimo BBC.
 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497