Moskisvet.com
Polleo Sport

Novice

Oglas

Akvizicija regionalnege liderja: Polleo Sport prevzel nekdanjega franšizodajalca Proteini.si Hrvaška

P.R.
15. 09. 2022 05.00
0

Polleo Adria d.o.o. je prevzela stoodstotni delež podjetja Proteini d.o.o., hrvaškega franšizodajalca blagovne znamke Proteini.si

Polleo Sport, kot regionalni lider na področju športnih dopolnil in fitness opreme, ki trenutno deluje na sedmih trgih - v Avstriji, Nemčiji, Švici, Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Makedoniji, je akviziral podjetje nekdanjega hrvaškega franšizodajalca Protieni.si in na ta način od začetka septembra razširil svoje poslovanje za pet novih lokacij, tako da skupno število maloprodajnih mest v mreži zdaj presega številko trideset.

Polleo Sport
Polleo Sport FOTO: Arhiv naročnika

Brez konkurence

S to potezo, je Polleo Sport potrdil svoj liderski položaj v regiji in dodatno okrepil lastno strategijo rasta in prodora na nove evropske trge.

Iz Uprave Polleo Sporta so izjavili: ''Rast, ki je Polleo Sport v zadnjih nekaj letih dosegel na tujih trgih, je prvi pokazatelj moči blagovne znamke, s širitvijo maloprodajne mreže na domačem trgu pa želimo potrditi status liderja v industriji športne prehrane. Z akvizicijo nekdanjega hrvaškega franšizodajalca blagovne znamke Proteini.si, dokazujemo svojo moč na regionalnem trgu in približujemo poslanstvo Polleo Sporta novim kupcem. Polleovi strokovnjaki so vedno bili naša moč in ponos, zato smo izredno veseli, da bodo obiskovalci novih lokacij lahko prepoznali njihovo znanje in izkušnjo. Kot podjetje, ostajamo in naprej predani svojemu cilju, ki je ustvarjanje bolj aktivne in zdrave skupnosti.''

Polleo Megastore Ljubljana
Polleo Megastore Ljubljana FOTO: Arhiv naročnika

Načrti za prihodnost

Pomen te akvizicije so komentirali tudi predstavniki priznanih mednarodnih revizijskih hiš.

''V zadnjih nekaj letih sodelovanja, smo se prepričali, da je Polleo Sport edinstven koncept v smislu vrednosti blagovne znamke, pa tudi same kakovosti izdelka in dostopa trgu. V okviru tega je lepo videti, ko ena dobro načrtovana ideja in vizija dobita rezultate v obliki kontinuirane in močne regionalne rasti ter prisotnosti na regionalnih trgih. Ta akvizicija bo zagotovo utrdila položaj Polleo Sporta na trgu in mu omogočila, da lažje in kakovostneje pride do svojih uporabnikov ter jih navduši za športni življenjski slog, ki ga Polleo promovira.''- komentiral je Andrija Garofulić, iz mednarodne organizacije za opravljanje revizijskih, računovodskih, pravnih in svetovalnih storitev - Mazars.

''Polleo Sport se je s svojim edinstvenim konceptom kralja v fitnesu ("The Fitness King") pokazal kot izjemno agilno in prilagodljivo podjetje, ki je hkrati pripravljeno odgovoriti na nove izzive in pravila poslovanja ter ustvarjati nove trende na rastočem trgu, naslonjenem na svet fitnesa in zdrave prehrane. Rezultat te akvizicije je konsolidacija domačega trga in krepitev položaja liderja na domačem in regionalnem trgu. Konsolidirani trg naj bi služil kot močna baza in temelj za nadaljnjo širitev na tuje trge.'' - Ante Salopek iz Deloitte.

Z razvojem lastnega koncepta na trgu DACH regije in širitvijo maloprodajne mreže na območju Hrvaške in v Sloveniji, je Polleo Sport redek primer blagovne znamke, ki pogumno gradi svojo prihodnost.

Naročnik oglasa je Polleo Adria d.o.o. 

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 306