Moskisvet.com
Nasprotovanje cepivom

Novice

Afera Umetna roka: na cepljenje prinesel silikonsko roko

STA in A.P.
07. 12. 2021 05.00
0

Neimenovani Italijan se je skušal cepljenju proti covidu-19 izogniti s pomočjo umetne roke. Pri tem ni bil najbolj spreten, saj so silikonsko roko zdravstveni delavci hitro zaznali. Moškega zaradi poskusa prevare zdaj obravnava policija.

"Ta primer bi lahko označili za smešen, če ne bi šlo za dejanje z izjemno resnimi posledicami," je dejal Albert Cirio, predsednik italijanske dežele Piemont, v zapisu na Facebooku. Poudaril je, da je dejanje "nesprejemljivo v luči cene, ki jo je v času pandemije plačala naša skupnost v obliki človeških življenj ter družbenih in gospodarskih stroškov".

Italijan je skušal izigrati sistem.
Italijan je skušal izigrati sistem. FOTO: iStock

Incident z umetno roko se je zgodil v petek, tik pred zaostrovanjem ukrepov za tiste, ki še niso bili cepljeni proti covidu-19. Od avgusta je bilo namreč v Italiji za obedovanje v restavracijah, obisk muzejev, kinematografov in gledališč ter ogled športnih prireditev potrebno covidno potrdilo, ki je dokazovalo, da je posameznik cepljen proti covidu-19, da ga je prebolel ali je bil testiran. Od ponedeljka pa bodo te aktivnosti dosegljive le še s t. i. covidnim superpotrdilom, ki ga pridobijo le cepljeni in preboleli. Testirani necepljeni bodo sicer še vedno lahko delali.

Alpinist v gorah našel škatlo, polno smaragdov, rubinov in safirjev: toliko jih je dobil za poštenost
Preberi še
Alpinist v gorah našel škatlo, polno smaragdov, rubinov in safirjev: toliko jih je dobil za poštenost

Nove omejitve, zaradi katerih v Italiji potekajo tudi številni protesti, so bile uvedene zaradi porasta okužb z novim koronavirusom. V zadnjih dneh dodatno zaskrbljenost vzbuja različica omikron. Naša zahodna soseda je med evropskimi državami, ki jih je pandemija ob izbruhu lani najmočneje prizadela. Trenutno so razmere v državi veliko boljše kot v njenih sosedah. V četrtek so poročali o 16.800 novih primerih v zadnjih 24 urah in 72 smrtih. Polno cepljenih je skoraj 85 odstotkov prebivalcev, starih več kot 12 let. Ta teden so vsem odraslim omogočili dostop do poživitvenega odmerka.

Digitalno covidno potrdilo si je vtetoviral kar na roko
Preberi še
Digitalno covidno potrdilo si je vtetoviral kar na roko

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 342