Moskisvet.com
June Brown

Novice

93-letnici zdravniki zapovedali, da mora še naprej kaditi, sicer bi lahko umrla

A.P.
13. 10. 2020 06.00
0

Ponavadi je kajenje ena prvih stvari, ki jo zdravniki želijo, da jo črtate s seznama razvad, ko gre za zdravje. A ne, ko beseda nanese na priznano angleško igralko June Brown.

93-letna britanska igralka in zvezda stalnica TV-serije EastEnders – ta je na sporedu že vse od leta 1985 – June Brown kadi že 70 let. Dnevno je pokadila okoli 20 cigaret, lani pa je kajenje vendarle skušala opustiti. Zdaj po navodilih zdravnika pokadi pol škatlice na dan, trdi njen stanovski kolega John Altman, ki jo redno obiskuje na njenem domu v Surreyju. Altman je sicer igral njenega sina v popularni BBC-jevi ''žajfnici'', ki ji je Brownova posvetila 35 let življenja. Zdravniki so se namreč zbali, da bi bil to lahko prevelik šok za njeno telo in bi ji opustitev kajenja prej škodila kot koristila.

June Brown
June Brown FOTO: Profimedia
Mit ali resnica? Zgodba o tem, kako je Tito v Beli hiši prižgal kubanko in utišal Nixona
Preberi še
Mit ali resnica? Zgodba o tem, kako je Tito v Beli hiši prižgal kubanko in utišal Nixona

"Na žalost še vedno kadi, a zdravniki so jih dejali, da zdaj ne sme več nehati. Obožuje jih. Pokadi jih najmanj deset dnevno," je nedavno dejal Altman, ki je kariero igralca zamenjal za kariero glasbenika in bo kmalu izdal svoj debitantski album. June je, kot rečeno, lani skušala opustiti svojo razvado in preklopila na e-cigarete, a ji niso bile po godu, saj da so ji bile pretežke za držanje.

Obraz kadilca: 6 znakov, ki izdajajo, da kadite
Preberi še
Obraz kadilca: 6 znakov, ki izdajajo, da kadite

Je pa februarja zapustila serijo, potem ko se ni strinjala z razvojem svojega karakterja, poleg tega so se ji začele pojavljati težave z vidom in se je zbala, da ne bo mogla več brati scenarija. Čeprav se ji je vid od tedaj še nekoliko poslabšal, po besedah Johna še vedno lahko bere.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382