Moskisvet.com
Rawan - 1

Novice

8-letnica umrla na prvo poročno noč ...

N.J.
13. 09. 2013 15.33
84

Grozljiva novica prihaja iz Jemna. 8-letna deklica po imenu Rawan je umrla zaradi poškodb, ki ji jih je na prvo poročno noč med spolnim odnosom zadal njen novopečeni mož.

Rawan - 1
Rawan - 1 FOTO:

8-letno deklico Rawan sta starša kot nevesto prodala 40-letnemu moškemu iz Jemna. Po poročanju angleškega tiska, ki je prvi razkril grozljiv primer, je deklica živela v bližini meje s Saudsko Arabijo, na severovzhodnem delu Jemna.

Skupina lokalnih aktivistov je že sprožila akcijo, s katero želijo, da se aretira tako starše deklice kot tudi možakarja, ki jo je 'vzel za ženo'. čeprav je praksa otroških porok v Jemnu močno razširjena. Gre namreč za pogost primer 'reševanja finančnih težav' družine.

Otroške poroke sicer predstavljajo izjemno hudo kršitev človekovih pravic, obliko spolne zlorabe in izkoriščanja. Po nekaterih podatkih naj bi bila v zgodnjo poroko, torej pred 15 letom starosti, prisiljena kar četrtina jemenskih deklet.
 

KOMENTARJI (84)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497