Moskisvet.com
Čeprav se jih številni otepajo, lahko novodobna tehnologija rešuje tudi življenja.

Stil

5 idej za novoletna darila, s katerimi ne boste zgrešili

M. A.
24. 12. 2018 08.51
0

Božični in novoletni prazniki so pred vrati in številni mrzlično skačejo po trgovinah ali pa pregledujejo spletne trgovine v upanju, da naletijo na popolno darilo za tiste, ki jim po navadi najtežje kupimo darilo: starše. ’Saj imajo vse,’ je pogosta fraza, ki jo izrečemo, mi pa smo na enem mestu zbrali 5 idej, s katerimi zagotovo ne boste zgrešili.

Zdravstvena tehnologija

Čeprav starejši pogosto niso preveč naklonjeni sodobnim novotarijam in se jim v velikem loku izogibajo, pa znajo predvsem tistim, ki imajo zdravstvene težave, priti še kako prav. Dandanes imamo veliko izdelkov, ki jih lahko nosimo, ob tem pa spremljajo naše zdravstveno stanje in počutje, tega pa lahko spremljamo tudi na daljavo. Odlično darilo za tiste, ki živijo sami in so večji del dneva prepuščeni sami sebi.

Čeprav se jih številni otepajo, lahko novodobna tehnologija rešuje tudi življenja.
Čeprav se jih številni otepajo, lahko novodobna tehnologija rešuje tudi življenja. FOTO: iStock

Družinsko drevo

Če radi raziskujete in imate dovolj časa, lahko izdelate družinsko drevo. V starosti se pogosto radi obračamo nazaj, zato je to idealno darilo za starejše, ki bodo znali takšno darilo ceniti, vi pa boste ob izdelavi drevesa skoraj zagotovo naleteli na kakšnega sorodnika, za katerega sploh niste vedeli, da ga imate.

Družinsko drevo je zahteven projekt, s katerim pa lahko spoznate tudi veliko novega o sebi.
Družinsko drevo je zahteven projekt, s katerim pa lahko spoznate tudi veliko novega o sebi. FOTO: iStock

Uokvirjena fotografija

Med iskanjem popolnega darila se pogosto prehitro zapletemo, ne vidimo pa najlažjih rešitev. Staršem veliko pomenijo družina in spomini, zato je že uokvirjena fotografija kakšnega lepega dogodka, kot je krst, poroka ali praznovanje, lahko tisto, kar zadane žebljico na glavico.

Včasih so najlepša darila najbolj enostavna.
Včasih so najlepša darila najbolj enostavna. FOTO: iStock

Fotoknjiga

Še korak dlje greste lahko s fotoknjigo, v kateri zberete vse pomembnejše spomine: od poroke vaših staršev do vašega rojstva, prve predstave v šoli, maturantskega plesa in vsega vmes. Le kdo se nerad spominja najlepših trenutkov z družino?

Lepi spomini so vedno lepo darilo.
Lepi spomini so vedno lepo darilo. FOTO: iStock

Čas z družino

Nikoli pa ni prepozno za ustvarjanje novih spominov, zato ideja za najslajše darilo na koncu: zagotovo ne boste našli izdelka, s katerim boste tako navdušili svoje starše, kot če jim preprosto naklonite svoj čas. Med letom smo vsi pogosto v gneči in pod stresom, a božični in novoletni prazniki so odličen čas, da svojim najbližjim naklonimo več časa in pozornosti.

Med prazniki se posvetite svoji družini.
Med prazniki se posvetite svoji družini. FOTO: iStock
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382