Moskisvet.com
nasilje nad moškimi

Novice

Posilila ga je 24-letnica!

N.J.
09. 10. 2014 08.13
37

Na sodišču v Južni Afriki so bili priče sila nenavadni obravnavi. Neki moški je namreč svojo komaj 24-letno soprogo prijavil, da ga je posilila.

Nasilje nad moškim
Nasilje nad moškim FOTO:
Kot poročajo tuji mediji, so na sodišču v Pietermaritzburgu v Južni Afriki sodili 24-letni ženski, obtoženi posilstva 4 leta starejšega moža.

Dekle naj bi moškega posililo ponoči 1. avgusta letos. Kot je opisal mož, ki je ovadil ženo, ga je ta ponoči, ko je spal, slekla in začela spolno občevati z njim. Oblasti so odredile pridržanje 24-letnice, a so jo proti plačilu varščine nato spustili na prostost.

24-letnica zanika, da bi moža posilila, sojenje pa se bo nadaljevalo 6. oktobra.

Nasilje nad moškimi – tudi to se dogaja!

Mnogi se posmehujejo, kako lahko dekle posili moža, češ da so to, da se žena sredi noči zbudi, se sleče in 'si postreže', sanje večine moških. A resnica je, da je na svetu kar nekaj moških, ki trpijo nasilje, ker si preprosto ne upajo priznati, da so v razmerju v podrejenem položaju. Ob tem se počutijo nemočne, občutek sramu pa je celo tako močan, da o tem ne upajo spregovoriti niti s prijatelji.

Nasilje je vsako dejanje agresije in zlorabe, ki povzroči osramočenje ali ponižanje oziroma namerava osramotiti ali ponižati žrtev. Nasilje, pa naj bo verbalno, fizično, spolno ... ni dopustno in zanj ni opravičila. Pogosto se izraža v zasebnih prostorih, prikrito očem javnosti. Ravno zato je treba o tem spregpvpriti tudi javno in se naučiti postaviti zase. In da ne boste slučajno presenečeni - tudi v Sloveniji je kar veliko moških žrtev nasilja, imamo pa tudi varno hišo za moške, kjer jim je ponujeno varno zavetje.

Moški žrtev nasilja
Moški žrtev nasilja FOTO: iStockphoto

 

KOMENTARJI (37)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400