Moskisvet.com
streljanje

Novice

Policista 20 nabojev izstrelila v 22-letnika: Kamera pokazala, kaj se je res dogajalo

N.J.
22. 03. 2018 15.46
7

Vodstvo policijske postaje v Sacramentu je objavilo posnetek policijske kamere, ki prikazuje, kaj se je dogajalo na usodno noč, ko je pod streli policista umrla komaj 22-letni Stephon Clark.

Smrt Stephona Clarka v nedeljo zvečer je razburila ameriško javnost. 22-letnik je namreč umrl, ker je policist, zmotno menil, da ima mladenič v rokah pištolo – v rokah je namreč imel srebrn mobilni telefon. Clarka je policist ustrelil za hišo starih staršev.

Video prikazuje, kako policist teče za Clarkom in kriči: »Pokaži roke!« Nekaj sekund kasneje zavpije »Pištola, pištola, pištola,« nato pa začne streljati na mladeniča. Izstrelil je okoli 20 nabojev in še naprej vpil, naj pokaže roke. Clark je ležal negiben na tleh, medtem pa se je drugi policist oglasil, da opravlja taktično menjavo, za primer da bi bilo treba izstreliti še kakšen naboj. »Še vedno leži, ne premika se. Ne vidim pištole,«

Policista počakata približno 6 minut, ko eden od njiju reče, ndaj nastavi na tiho. Oba izklopita mikrofone. Snemanje se nadaljuje, policista govorita med seboj in s  še enim civilom, ki je bil priča dogodku. 

Pristojni s policijske postaje v Sacramentu so objavili kar 3 posnetke videokamere in 3 avdio posnetke dogodka. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, se zavedajo pomembnosti tega dogodka in vpliv, ki ga ima na kraj. »Zavezani smo k temu, da pravočasno podajamo informacije in odprto komuniciramo z javnostjo,« so še zapisali.

Identitete policistov niso razkrili, so pa poročili javnosti, da sta oba vpletena policista, ki sta streljala, na plačanem administrativnem dopustu.

Družinskim članom dovolijo ogled posnetkov osebnih kamer policistov pred objavo v medijih. Gre za prakso, ki jo izvajajo od leta 2016, ko je bil v strelskem obračunu ubit mentalno prizadet temnopolti moški Joseph Mann, poroča Sacramento Bee. Prav smrt Manna je bil eden ključnih dogodkov, po katerem so uvedli številne reforme pri delu tamkajšnjih policistov in uvedli pravilo, da morajo biti policisti opremljeni s kamerami.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497