Moskisvet.com
Psihološki triki

Odnosi

10 psiholoških trikov, zaradi katerih vas bodo v hipu vzljubili

A.P.
09. 05. 2019 07.44
0

Ljudje smo socialna bitja in želimo ugajati. Imate težave pri navezovanju stika in sklepanju prijateljstev? Vas ne marajo? Preizkusite te psihološke trike in ljudje vas bodo vzljubili v hipu!

Prvi vtis je izjemno pomemben. Na podlagi prvega vtisa si ljudje ustvarijo mnenje o nas in z drugim vtisom ga bomo težko popravili. Zato je dobro poznati nekaj psiholoških trikov, s katerimi si boste olajšali delo in v hipu postali bolj všečni.

Imate težave z vzpostavljanjem vezi?
Imate težave z vzpostavljanjem vezi? FOTO: Dreamstime

10 trikov, s katerimi vas bodo v hipu vzljubili

Posnemajte govorico telesa

Na naraven način posnemajte gibe, držo, govorico telesa in obrazno mimiko sogovornika. Sogovornik bo to dojel kot znamenje občudovanja in strinjanja. Pazite, da ni preveč očitno, ker ima lahko nasproten učinek.

Posvečajte jim več časa

Več časa preživite z nekom, bolj vam je všeč. Gre za psihološki fenomen, imenovan "mere-exposure effect", zaradi katerega se pozitivno odzivamo na stvari, ki jih pogosto vidimo.

Lažen nasmeh na delovnem mestu lahko vodi v alkoholizem
Preberi še
Lažen nasmeh na delovnem mestu lahko vodi v alkoholizem

Delite komplimente

Ste vedeli, da ljudje besede, ki jih uporabite pri komplimentu, povezujejo z vašo osebnostjo. Če torej nekomu rečete, da je iskren in prijazen, bodo vas povezovali z istimi atributi. S komplimenti ne pretiravajte, saj je dobrega hitro preveč in komplimenti ne izpadejo več pristni.

Bodite srečni in se veliko smejte

Nihče ne želi biti v bližini ljudi, ki se le redko nasmehnejo ali rečejo kaj pozitivnega. Vaše razpoloženje namreč vpliva na druge. Gre za fenomen, imenovan čustvena okužba, ki na nas deluje tudi nezavedno. Izžarevajte srečo in okolica se je bo nalezla.

Napake niso greh

Nihče ni popoln. Vsi delamo napake in ljudje vas bodo imeli raje, če jo storite – seveda le, če vas imajo za kompetentno osebo. Spoznanje, da niste nezmotljivi, vas bo v očeh drugih naredilo bolj človeške. Drugače povedano – popolnost je zastrašujoča.

Nežni dotiki

Skoraj neopazni dotiki vas bodo naredili bolj priljudne. To so znanstveniki dokazali na primeru natakarice, ki je dobila precej višjo napitnino, potem ko se je med vračanjem denarja rahlo dotaknila stranke.

Z dotiki se lahko človeku hitreje prikupite.
Z dotiki se lahko človeku hitreje prikupite. FOTO: Dreamstime

Smisel za humor

Ena najbolj privlačnih lastnosti človeka je zagotovo humor, saj si vsi želimo biti v družbi ljudi, ki nas znajo spraviti v dobro voljo.

Obnašajte se, kot da vam je oseba všeč

Če imamo občutek, da nas nekdo mara, ga imamo običajno radi tudi sami.

Poslušajte

Vsi radi govorimo o sebi, harvardska raziskava pa je ugotovila celo, da je poslušanje tako zadovoljujoče kot hrana, seks in denar. Zato morate kdaj znati tudi prisluhniti, četudi vas morda tema ne zanima.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382