Moskisvet.com
Rok Flander - 1

Kofein

VIDEO: Ostri zavoji Roka Flandra

Rok Bedenk
19. 01. 2011 09.47
1

Naš najboljši deskar na snegu se poteguje za najvišja mesta v svetovni deskarski konkurenci. Vendar ne obvlada le zavojev z 'race' desko, temveč se preizkuša tudi v drugih adrenalinskih športih.

Kranjčan se že veliko let ukvarja z deskanjem v vseh slogih in tudi po več različnih podlagah, saj se je resneje s tem mladim športom začel ukvarjati že pred 15 leti.  Letos bo pa minilo skoraj 20 let od njegovega prvega pravega stika s snežno desko. Leta 1991 ga je namreč brat Benjamin prvič postavil na snowboard.

Rok Flander - 2
Rok Flander - 2 FOTO: Miro Majcen
Flander je nanizal že kar nekaj uspehov, med drugim je ima v žepu štiri zmage v svetovnem pokalu, nekaj drugih in tretjih mest in uvrstitve med prvo deseterico na dveh zadnjih zimskih olimpijskih igrah v italijanskem Torinu ter kanadskem Vancouvru. V zadnjem letu je nanizal kar nekaj uspehov, med drugim zmago v ameriškem Tellirudu, kjer je že drugič stal na stopničkah.

K uspehom po njegovem mnenju pripomore dobra pripravljenost in predvsem oprema. Rok je letos začel testirati nov kos opreme, ki mu omogoča še bolj ostre zavoje in ohranitev stika s podlago, kar je ključno v vseh deskarskih alpskih disciplinah.

O njegovi tehniki, napredni opremi in normalnem trening dnevu smo se prepričali tudi sami, ko smo ga obiskali Krvavcu, kjer po novem trenira in preživlja ogromno časa. Poglejte si video in agresivno tehniko, s katero osvaja strma pobočja.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497