Moskisvet.com
Ubijalski pogled?

Kofein

Chorchypov knockout večera

Nina Valant
14. 06. 2011 11.00
9

Na že 14. borilnem spektaklu je v tivolski dvorani slavilo vseh pet slovenskih borcev. Kdo je dosegel knockout, kdo je zmagal po sodniški odločitvi in kdo se je boril 4 runde, pa v videu in fotogaleriji.

Potem ko so se najboljši slovenski in tuji WFC-borci stehtali ter že tam kazali svojo moč in nekateri tudi izzivali svojega nasprotnika, je bil čas za še en borilni spektakel v polni ljubljanski hali Tivoli. Tokrat so prav vsi ljubljenci občinstva, Denis Porčić - Chorchyp, Rok Štrucl, Bojan Kosednar - Želva, Miran Fabjan - Rocky in Bor Bratovž - Playbor, iz ringa stopili z visoko dvignjenimi rokami.

Mike Azab se je po porazu na Dunaju Chorchypu želel 'maščevati' vendar mu to ni uspelo.
Mike Azab se je po porazu na Dunaju Chorchypu želel 'maščevati' vendar mu to ni uspelo. FOTO: Damjan Žibert

Knockout večera?

Po mnenju mnogih je prav Chorchyp, ki je decembra doživel hladen tuš v svoji prvi profesionalni borbi, tokrat prikazal knockout večera. Libanonec Mike Azab je tako, po marčevskem porazu na Dunaju, že drugič klonil pod njegovimi pestmi in udarci z nogami.  "Super se počutim, sploh ker sem zmagal pred domačim občinstvom. Kot v vsaki borbi sem tudi v tej delal napake in dobre stvari in sem tako bogatejši za nove izkušnje. Presenetil sem samega sebe in res sem zadovoljen." Dodal je še, da se je koncentriral na zmago: "Želel sem delati stvari, ki jih hočem v ringu pokazati in če tega ne narediš in tudi če zmagaš, je to lahko neke vrste poraz.  To je bila lepa zmaga, vendar me kljub vsemu čaka še veliko treningov in nabiranja izkušenj na tekmah."

Miran Fabjan po težkem porazu ponovno do zmage

Še več kot po navadi je pred zadnjim dvobojem treniral slovenski Rocky Miran Fabjan, saj je težko prenesel zadnji poraz. Tokrat se je boril kar štiri runde, sodnik po treh še ni mogel določiti zmagovalca. "Počutim se fenomenalno, v ringu sem delal tako, kot smo se dogovorili, in vem, da sem od decembrskega poraza do danes napredoval. Še nekaj tekem in čas bo za decembrski 'revanš' z Aleksandrom Stecurenkom," je prepričan Fabjan, ki se je tokrat boril kar štiri runde, saj sodnik po treh še ni mogel določiti zmagovalca. "Zdi se mi, da ni bil niti trenutek boljši od mene in da sem 'kontroliral' vse tri runde. Ne vem, katero borbo so gledali sodniki, da so se odločili še za četrto, v kateri sem dokazal, da sem res boljši in bi si zmago zaslužil že po tretji rundi."

WFC borilni spektakel si je ogledal tudi košarkarski zvezdnik Boštjan Nachbar, sicer ljubitelj borilnih veščin. N a fotografiji v družbi organizatorja Zlatka Mahiča.
WFC borilni spektakel si je ogledal tudi košarkarski zvezdnik Boštjan Nachbar, sicer ljubitelj borilnih veščin. N a fotografiji v družbi organizatorja Zlatka Mahiča. FOTO: Damjan Žibert

Slovenci brez poraza

Tudi preostali trije slovenski borci so bili boljši od svojih nasprotnikov in tako so se navijači ob koncu večera veselili petih domačih zmag. Po sodniški odločitvi je zmagal Rok Štrucl, ki pravi, da se je v ringu treba boriti brez čustev, saj edino tako lahko suvereno premagaš nasprotnika. Eden mlajših slovenskih borcev ima za prihodnost visoke cilje: "Dobil sem vabilo za turnir v Teheranu, septembra imamo v Uzbekistanu svetovno prvenstvo, oktobra tekmo na Slovaškem. Treba bo trdo trenirati."

V tujini bi rad izkušnje nabiral tudi Bor Bratovž, ki je po dobljeni tekmi organizatorja dogodka Zlatka Mahiča prosil, ali se lahko prihodnjič bori z Bolgarom Svetozarom Savovom. "Ta nasprotnik je trenutno najboljši v naši kategoriji, rezultat ima 9-1 in upam, da se bom lahko boril proti njemu. Ni pomembno, ali bom zmagal ali izgubil, zanima me, kako dober sem," je povedal Playbor.

Za še bolj vroče vzdušje v dvorani sta tudi tokrat skrbeli ring dekleti Tina Hercog in Eva Jerič.
Za še bolj vroče vzdušje v dvorani sta tudi tokrat skrbeli ring dekleti Tina Hercog in Eva Jerič. FOTO: Damjan Žibert

V WFC-ring se je po nekaj poškodbah vrnil tudi Bojan Kosednar, ki je v ringu suvereno opravil s svojim nasprotnikom. 'Želva' je tako dokazal, da je ponovno pripravljen na vrhunske predstave in tudi gledalci že težko čakajo njegove naslednje tekme.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497