Moskisvet.com
iTelefon

Erotika

iTelefon na sončni strani Alp

R.B.
09. 06. 2011 16.06
13

Nekatere Slovence že vrsto let stresa applovska mrzlica, najbolj fanatični oboževalci pa so pripravljeni za odgriznjena jabolka potovati tudi preko oceana in stati na dežju v dolgih vrstah pred ameriškimi applovimi trgovinami.

Jabolčna revolucija ni prizanesla niti mali Sloveniji in veliko ljudi navdušeno sledi modnim trendom iz Cupertina. Pri Applu so poskrbeli za množico bolj ali manj uporabnih naprav za domačo in poslovno rabo, ki se poleg uporanosti hvalijo tudi z izdelanim dizajnom in dokaj kvalitetno izdelavo.

Tudi Janezi in Marije bodo lahko od sedaj naprej kupovali cenejše iPhone.
Tudi Janezi in Marije bodo lahko od sedaj naprej kupovali cenejše iPhone. FOTO: Reuters

Večina izdelkov je na voljo tudi v Sloveniji, čeprav s pregovorno zamudo, ki lahko znaša tudi nekaj let. Zapriseženi ljubitelji Applovih izdelkov morajo denimo za nakup Applovega televizijskega vmesnika v tujino, ali si ga pa preprosto naročijo v eni izmed številnih spletnih prodajaln. Apple TV bo še posebno uporaben v povezavi z novo funkcijo mobilnih naprav AirPlay, ki bo omogočala brezžično predvajanje video in audio vsebin preko Wi-Fi protokola (Ad-Hoc povezava) z najnovejših mobilnikov in tablic z applovim 'grbom'.

Po najnovejši razglasitvi novih programskih rešitev prihajajo proti koncu leta še novi produkti, ki bodo ponovno orali ledino v popularnosti informacijsko-komunikacijskih naprav, med akterimi se bo 'svetil' novi iPhone. V zadnjem desetletju je Apple uspeh svojih glasbenih predvajalnikov nadgradil ravno z izjemno uspešnim mobilnim telefonom, ki je na svetovne trge prvič prišel poleti leta 2007 in za vedno spremenil podobo mobilnih uporabniških vmesnikov.

Slovenski ljubitelji prvih zaslonov na dotik in Applovih izdelkov so bili za novo čudo izpod prstov ameriškega elektronskega guruja Steva Jobsa in nejgove ekipe prikrajšani, saj naj se slovenskim ponudnikom mobilne telefonije ni splačalo kupovati dragih mobilnikov in jih subvencionirati, pa tudi prirejati program iTunes in deloma tudi trg aplikacij. Zato so si morali največji gorečneži, postavljači in ljubitelji sofisticirano oblikovanih mobilnikov svoje iPhone kupovati v tujini in jih na začetku za normalno delovanje v slovenskem omrežju tudi odklepati, kar je vsaj pri začetnih generacijah predstavljalo nemalo problemov.

Vendar bodo tudi Slovenci prišli na svoj 'jabolčni račun', saj je drugi največji ponudnik mobilnih storitev končno ponudil iPhone zadnje (iPhone 4) in predzadnje generacije (3GS) slovenskemu trgu in sicer pod relativno ugodnimi pogoji. Cilj mobilnih ponudnikov je v takih primerih pridobiti predvsem nove stranke za daljše obdobje, kar bo v primeru iPhona verjetno kar dobro uspelo.iTelefon bo na voljo od 10. junija naprej.

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470