Moskisvet.com
Rage - 7

Visoki obrati

Igre: Rage na prestolu 2011?

U.K.
05. 10. 2011 10.47
5

Na prodajne police je prišla ena najtežje pričakovanih iger leta 2011. In prve kritike jo postavljajo kar na vrh letošnjih izdaj.

Pokrajina je res fenomenalna!
Pokrajina je res fenomenalna! FOTO: arhiv proizvajalca

V igri Rage je asteroid nekoč bujen planet spremenil v prašno puščavo, kjer se preživeli borijo med seboj za tisto malo, kar je ostalo. In igralec "spremlja" zgodbo enega od preživelih.

Od id Software se zmeraj pričakujejo velike stvari, ne nazadnje so bolj ali manj oni izumili prvoosebne "streljačine" in tudi tokrat niso razočarali. Spet namreč izstopa njihov občutek za podrobnosti. A v tem se lahko skriva majhna past. Povprečen igralec bo namreč potreboval kar precej časa, da bo prišel do točke, kjer začne razumevati zgodbo, pravzaprav, ko se ta sploh začne razvijati. Kar pomeni, da igranje vzame precej časa. To je lahko težava za nekoga, ki računalniškim igram namenja le nekaj deset minut na dan. Rage je pač igra za tiste, ki imajo potrpljenje. A po drugi strani je ravno to čar igre.

Sama zgodba dejansko poteka precej počasi in ni bistvo igre. Kar bo odvrnilo tiste, ki igrajo igre predvsem zaradi zgodb. Igralec pač opravlja različne misije, ki mu omogočajo preživetje, izpopolnjevanje opreme in tako naprej, a s samo zgodbo te misije niti nimajo prave zveze. Zgodba se začne zapletati šele po nekaj urah igranja, a to ne pomeni, da reševanje posameznih misij ni zabavno. A kot že rečeno, igralec bo potreboval kar precej potrpljenja. In pravzaprav je namen te igre bolj življenje na opustošenem planetu kot zgodba, ki bi vlekla naprej. To da igralcu priložnost raziskovanja pokrajine, ki je res izjemna. Ravno v tem se odlikujejo pri id Software, v primeru igre Rage pa so se še dodatno potrudili, zahvaljujoč najnovejšemu id 5 engine.

Morda je slaba lastnost, da so si določene misije precej podobne med seboj, vendar se razlikuje pokrajina, ki se spreminja, tudi če večkrat obiščemo določen prostor.

Rage je nekako razdeljen na dva načina igranja: prvoosebna streljačina in boj z vozili. In slednji predstavlja zelo velik del igre. Ne nazadnje je pokrajina tako velika, da bi hoja preprosto trajala predolgo. Skoraj gotovo bi vas na poti povozili sovražniki. Poleg tega so vožnja z različnimi avtomobili in tekmovanja, ki se dogajajo vmes, izjemno zabavni.

A še zmeraj gre za prvoosebno strelsko igro, ki ponuja vse, kar si igralec od tovrstne igre lahko želi. Nasprotniki so gibljivi, pametni in hitri. Igra ponuja različne vrste orožja in orodja, s katerim lahko to orožje nadgrajujete. In tudi to je izjemno zabaven del igre, saj ponuja skoraj neskončno možnosti. Ko igralec pride globlje v igro, bo moral razvijati tudi posebne strategije za uničevanje svojih številnih nasprotnikov. Kar pomeni, da nenehno spreminja strategije in posredno sam način igranja. To pa pomeni, da igra preprosto ne more postati dolgočasna.

Rage je postavil standard zelo visoko, a v prihodnjih mesecih prihaja kar nekaj zelo nevarnih konkurentov, ki ga bodo morda spravili s trenutnega prestola za najboljšo igro leta 2011.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497