Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Erotika

Grozljivi propagandni plakati Severne Koreje

U.K.
08. 03. 2011 15.42
74

Vojna se začne in pogostokrat tudi dobi s propagando. Tega so se zavedali med drugo svetovno vojno in tega se razni voditelji zavedajo še sedaj.

Eden najbolj učinkovitih propagandnih aparatov je bil nemški med drugo svetovno vojno pod vodstvom Josepha Goebblesa, ki se je zelo dobro zavedal pomembnosti propagande. Le redko se je namreč zgodilo, da bi osvajalec tudi obdržal osvojeno ozemlje brez učinkovite propagande.

Namen propagande je poveličevanje lastnih idealov in seveda razvrednotenje sovražnika. In tovrstne propagande so se posluževali (in se je še) tudi v Severni Koreji. Večina od nas si lahko grozote vojne na srečo samo predstavlja in ni ravno skrivnost, da vojaki ene in druge strani počnejo grozodejstva tako nad ujetniki kot nad civilnim prebivalstvom. Ameriški vojaki tako v Vietnamu kot v vojni v Koreji niso bili izjema. Kljub temu pa vseeno upamo, da so plakati, ki so jih med korejsko vojno uporabljali Severni Korejci, pretirani. So namreč prikazani zelo nazorno in čeprav gre za risbe, so precej grozljive.

KOMENTARJI (74)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414