Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Zanimivo

Bi si upali prijeti?

U.K.
25. 10. 2011 10.24
20

V Veliki Britaniji so spet našli tako imenovano 'zvezdno želatino', skrivnostno snov, za katero nihče ne ve, kaj je in od kod prihaja.

Vse skupaj kar malo spominja na film iz leta 1958 z imenom The Blob, ko skrivnostno želatinasto bitje požira vse okoli sebe. In pravzaprav je film nastal zaradi podobnega dogodka iz leta 1950, ko so policisti v Philadelphii našli velik disk iz nenavadne želatine, ki je v premeru merila 1,8 metra.
In tudi želatina, ki so jo našli v okrožju Cumbria, naj bi po mnenju nekaterih prišla iz vesolja. V prejšnjem tednu so namreč na več krajih odkrili to nenavadno snov, ki naj bi bila povezana z 'meteorskim dežjem'.

Zadnji primer te tako imenovane 'zvezdne želatine' se je zgodil leta 2009 na Škotskem, a o tem pojavu poročajo že vse od 14. stoletja po vsem svetu. Znanstveniki še zmeraj domnevajo, da gre za ostanke žab, črvov in tako naprej, ki jih izbljuvajo ptice, vendar so bile do sedaj vse DNK-raziskave neuspešne. Pojav pa tudi povezujejo s parjenjem jelenov.

Glavna težava pri tem je namreč, da snov zelo hitro izpari, kar se pri živalskih ostankih ne bi smelo zgoditi. O pojavu je poročalo vsaj pet ljudi, pred letošnjim letom pa te snovi še niso videli.

Primer na Škotskem je preučeval tudi dr. Hans Sluiman, ki je sicer specialist za alge. Dognal je, da je želatina v glavnem sestavljena iz vode, to pa so tudi edine ugotovitve do sedaj. Kot kaže, bo zvezdna želatina še naprej begala znanstvenike in vzburjala našo domišljijo.

Oglejte si še pravo invazijo NLP-jev nad Slovenijo!
 

 

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369