Moskisvet.com
VIDEO: Z rolerji poletel več kakor 29 metrov in... - 3

Zanimivo

VIDEO: Z rolerji poletel več kot 29 metrov in ...

M.J.
07. 07. 2011 09.15
2

... postavil nov svetovni rekord v 'prostem letenju' z rolerji, pripetimi na nogah. Vsekakor občudovanja vreden rekord, ki pa bi se lahko končal tudi tragično.

Lani je Taig Khris svetovno, predvsem pa pariško javnost osupnil z neverjetnim rekordom, ko je z Eifflovega stolpa skočil in prosto padal natanko 12 metrov in pol ter uspešno pristal na pristajalni klančini. In ker 35-letnik Taig tako rad rola in postavlja rekorde, se je odločil, da tudi letos postavi nov svetovni rekord v 'poletu' z rolerji. Za tokratni podvig si je izbral še eno pariško znamenitost, in sicer Basilique du Sacré-Cœur.

VIDEO: Z rolerji poletel več kakor 29 metrov in... - 2
VIDEO: Z rolerji poletel več kakor 29 metrov in... - 2 FOTO: YouTube

Za postavitev rekorda je bilo treba postaviti 150 metrov dolgo zaletno klančino, po kateri se je nato 35-letni ekstremni športnik spustil in poletel v dolžino 29 metrov ter varno pristal. Seveda po pristanku ni dolgo časa ostal na nogah, vendar to tudi ni pomembno. Pomembno je le, da mu je 'polet' uspel in da se je Taig spet zapisal v Guinnessovo knjigo rekordov.

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479