Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Zanimivo

VIDEO: Tvegal življenje za Unicef!

S.R.
24. 08. 2011 08.27
1

46-letni švicarski kaskader Freddy Nock več kot očitno nima težav z ravnotežjem in postavljanjem novih mejnikov. 20. avgusta se je Nock tako namenil podreti svetovni rekord v najdaljši in najvišji hoji po kablu in se povzpel na najvišjo nemško goro Zugspitze.

Na vrh 2962 metrov visoke gore Zugspitze se je kaskader povzpel po petcentimetrskem kablu vzpenjače, ki obiskovalce popelje na goro.
Da pa vse skupaj ne bi bilo prelahko, je Švicar vse skupaj opravil brez kakršne koli varovalne opreme in brez palice za lovljenje ravnotežja. Med svojim sprehodom po 1000-metrskem kablu je Freddy pridobil kar 348 metrov nadmorske višine, za celotno pot pa je potreboval 80 minut. S svojim podvigom se bo poskušal uvrstiti tudi v Guinnessovo knjigo rekordov v kategoriji prečkanje najdaljšega in najvišjega kabla brez palice za ravnotežje.
A tudi to neustrašnemu Švicarju ni dovolj, saj namerava v prihodnjem tednu na različnih lokacijah v Avstriji in Švici podreti še kar nekaj svetovnih rekordov, med drugim tudi najdaljše prečkanje kabla s kolesom in spust po najdaljšem in najvišje ležečem kablu v dolino. S svojimi podvigi namerava pogumni Švicar zbrati denar za Unicef.

Oglejte si videoposnetek Freddyjevega vzpona na Zugspitze.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497