Moskisvet.com
VIDEO: Neverjetno! 'Driftal' 312 metrov nad tlemi - 3

Zanimivo

VIDEO: Neverjetno! 'Driftal' 312 metrov nad tlemi

M.J.
29. 06. 2011 11.11
19

Hitrejši kot krogla, močnejši kot lokomotiva in sposoben splezati tudi na nekatere najvišje stolpnice sveta? No, morda ne ravno to, toda BMW-jeva M "enka" je zagotovo trenutno zelo zaželeno vozilo, ki so ga nedavno opazili "driftati" na eni izmed najvišjih stolpnic v Kaliforniji.

VIDEO: Neverjetno! 'Driftal' 312 metrov nad tlemi - 2
VIDEO: Neverjetno! 'Driftal' 312 metrov nad tlemi - 2 FOTO: YouTube
Stolpnica, na kateri so "opazili" eno izmed novejših bavarskih zverin, U.S. Bank tower v Los Angelesu v višino meri 312 metrov. S tem se uvršča med najvišje stolpnice v Kaliforniji, med drugim pa je tudi deseta najvišja zgradba v Združenih državah Amerike. In za namen promocije nove "enke" so pri BMW izbrali zgradbo s prav posebnim atributom – najvišjim pristajališčem za helikopterje na svetu.
VIDEO: Neverjetno! 'Driftal' 312 metrov nad tlemi - 4
VIDEO: Neverjetno! 'Driftal' 312 metrov nad tlemi - 4 FOTO: YouTube
Zaradi lokalnih zakonov ima U.S. Bank tower, v preteklosti znan tudi kot Library tower, na strehi vgrajeno pristajališče in je do postavitve nebotičnika Taipei 101 veljal tudi za najvišji objekt na seizmološko aktivnem območju na svetu. Njegova struktura naj bi prenesla potrese do 8,3 stopnje po Rihterjevi lestvici, sestavljen pa je iz 73 nadstropij in podzemne garaže v dveh etažah. Gradnjo so začeli leta 1987, dela pa so bila končana leta 1989. Zasnoval ga je Henry N. Cobb, ob koncu projekta pa so zanj porabili 350 milijonov dolarjev (približno 241 milijonov evrov). Je ena izmed najbolj prepoznavnih zgradb v Los Angelesu, pogosto uporabljena v predstavitvenih brošurah, prav tako tudi v filmski produkciji.
Tudi na trdnih tleh zna biti "driftanje" nadvse zabavno.
Tudi na trdnih tleh zna biti "driftanje" nadvse zabavno. FOTO: YouTube

Kot je mogoče videti na videoposnetku, so se pri BMW odločili, da bi bilo primerno posneti kratek film (ali vsaj uporabiti izredno dobro računalniško animacijo, da bi bil film videti pristen) o vozilu 1M coupe, kako "drifta" v krogu najvišjega pristajališča za helikopterje na svetu. Morebiti bi lahko povezavo med najvišjim pristajališčem in vozilom iskali v tem, da je 1M coupe trenutno v svojem razredu zelo konkurenčno vozilo in si zaradi tega zasluži vožnjo po "vrhu sveta".

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492