Moskisvet.com
Napad

Zanimivo

VIDEO: Med opravljanjem potrebe jo je napadel polarni medved

M.J.
12. 09. 2011 19.09
20

Neko žensko v Rusiji je opravljanje potrebe na prostem skoraj stalo življenja, saj jo je med tem napadel polarni medved in jo skoraj pokončal.

Zahvaljujoč hitrim reakcijam očividcev in tudi njeni mirnosti je ženska ostala živa in jo odnesla zgolj z manjšimi poškodbami in podplutbami. Kot je moč videti na videoposnetku, se je odločila, da opravi potrebo na nekem zapuščenem dvorišču, nakar jo od zadaj presenetil polarni medved in jo zagrabil za vrat. Poleg tega, da vpije na pomoč, je ženska reagirala pametno in se naredila 'mrtvo', zato se je medved najverjetneje odločil, da le še enkrat preveri, ali je vsiljivka mrtva in nato izginil nazaj v svoj 'brlog'.

Prestrašena ženska je po napadu čudežno vstala in pobegnila  zgolj z nekaj praskami in izgubljenim dostojanstvom zaradi spuščenih hlačk. Strokovnjaki so po ogledu omenjenega videoposnetka dejali, da jo je medved najverjetneje napadel zaradi varovanja svojega ozemlja.

Polarni medvedi predstavljajo veliko nevarnost za ljudi zlasti v nekaterih predelih Rusije in Kanade, saj zaradi vedno intenzivnejšega poseganje v njihov naravni prostor pogosto prihaja do konfliktov zaradi teritorija, ki ga medvedje jemljejo kot svojega.

 

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414