Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Zanimivo

VIDEO: Med ogledom tarče se je ustrelil v nogo

S.R.
14. 07. 2011 07.42
7

Precej ohlapna politika ZDA glede pravice do posedovanja orožja se Američanom velikokrat maščuje. Pred raznimi nesrečami niso varni niti profesionalci, ki se s strelnim orožjem ukvarjajo že celo življenje.

Eden takih je tudi Derek 'Tex' Grebner, ki na spletnem portalu YouTube samega sebe sicer opisuje kot 'precej neprofesionalnega voditelja oddaj na prostem in nepristranskega spletnega ocenjevalca opreme.'
Profesionalizma mu včasih očitno primanjkuje tudi pri uporabi strelnega orožja, saj se je pred kratkim po nesreči ustrelil v nogo. Derek si je ravno ogledoval tarčo in pri tem poskušal izvleči pištolo tipa Kimber Pro Carry II kalibra .45. Pri tem pa je pištolo po nesreči sprožil in si prestrelil nogo. Derek je video v 'izobraževalne namene' naložil na portal YouTube, s tem pa želi druge uporabnike orožja opozoriti pred nesrečami zaradi malomarnosti.

Njegova nesreča ima sicer precej logično razlago. Derek je pred nesrečo vadil hitri poteg in streljanje s pištolo Glock in pripadajočim tokom, pri katerem varovalo sprostimo s pritiskom palca. Problem je nastal, ko si je Grebner nato opasal pištolo Kimber Pro Carry II, ki ima na istem mestu varovalo. Derek razlaga, da je hotel potegniti pištolo in pri tem po pomoti sprostil varovalo (seveda je menil, da je le sprostil varovalo toka, tako kot pri Glocku), ker pa pištola kar ni in ni hotela iz toka, je malce bolj močno potegnil, pri tem pa mu je prst ponesreči zadel sprožilec. Krogla ga je zadela v zgornji del stegna, malce nižje pa je iz njega tudi izstopila.
Na srečo je Grebner še pred prihodom reševalcev uspel zaustaviti krvavitev, tako da njegovo življenje ni bilo v nevarnosti. Za svojo nesrečo pa Derek ni okrivil drugega toka, temveč samega sebe. Kljub temu pa je po nesreči vse svoje gledalce pozval, naj se pridružijo ameriški organizaciji National Rifle Association (NRA) in pomagajo „zaščititi ameriške pravice.“

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479