Moskisvet.com
nezemljan - 1

Zanimivo

V Braziliji opazili nezemljana?

S.R.
24. 10. 2011 10.48
23

V deževnem gozdu v Braziliji so pred kratkim posneli bitje, ki spominja na "tipičnega" nezemljana. Bitje, ki naj bi ga sicer posneli povsem po naključju med snemanjem skupine otrok, sicer zares ustreza stereotipnim predstavam o nezemeljskih bitjih.

Nezemljana so ujeli med snemanjem skupine otrok.
Nezemljana so ujeli med snemanjem skupine otrok. FOTO: YouTube
Na internetu smo lahko opazili že precej bolj čudne nezemljane, pri brazilskem primeru pa je zanimivo še to, da gre za še enega v vrsti videov, ki ga je na internetu objavil Mike Cohen s spletne strani All News Web, ki je po besedah njenih administratorjev edini ''medgalaktični novičarski servis''. Ob takih referencah res ni nobenega razloga za to, da dvomimo o pristnosti posnetka, ki naj bi ga posnela neznana britanska turista.
Po besedah Marca Dantonia, glavnega analitika pri organizaciji Mutual UFO Network, največji zasebni ustanovi, ki se ukvarja z analizo dokazov o nezemeljskih bitij, gre pri brazilskem nezemljanu za še en primer ''najdenega artefakta''. To v praksi pomeni, da sta si britanska turista ogledala posnetek in videla nekaj, česar ni nujno tam. Marc pravi, da lahko ta pojav primerjamo z oblaki, v katerih nekateri ljudje vztrajno vidijo živali.
Marc še pove, da bi tudi tu lahko šlo za podoben primer vizualne zmote, saj je na posnetku videti, kot da je glava nezemljana ločena od njegovega telesa, slednje pa je hkrati nekako bližje kameri kot glava. Dantonio sicer ni le preučevalec dokazov o nezemeljskih bitjih, saj vodi tudi podjetje FX Models, ki se ukvarja z ustvarjanjem posebnih učinkov in izdelavo modelov, pogodbe pa ima med drugim tudi z ameriško mornarico, kongresom in združenim vojaškim poveljstvom v Washingtonu. Oglejte si video in ocenite, ali so v Braziliji zares posneli nezemeljsko bitje.

Brazilija in okoliške države naj bi bile za nezemljane zelo privlačne.
Brazilija in okoliške države naj bi bile za nezemljane zelo privlačne. FOTO: YouTube

The Sun poroča, da se na desni strani videa pojavi nenavadna modra svetloba, nato pa zagledamo čudno nezemeljsko bitje, ki nato malce upogne hrbet, nato pa se posnetek konča. Marc je bil sicer prvi, ki je opazil zgoraj omenjeno nedoslednost pri glavi domnevnega nezemljana. Ko zapiha veter, glava malce zaniha, kar nakazuje na pasiven objekt, problem pa je v stični točki med glavo in telesom, ki sicer na prvi pogled kaže, da je glava na telesu, a po Marcovem mnenju ''glava ne niha pravilno''. A Cohen, ki sicer noče izdati, kje je dobil video, vztraja, da bo video spravil v Hollywood, saj gre za ''privlačne posnetke, ki jih bo težko diskreditirati''. Dodaja še, da je ta regija zaradi svoje biološke raznolikosti precej privlačna za nezemljane. Kako pa lahko pojasnimo modro svetlobo na videu? Dantiono meni, da bi lahko šlo za sončno svetlobo, ki je prodrla skozi rastlinje, pri čemer so jo senzorji na kameri preprosto pretvorili v modro svetlobo.
Preberite si še o o malce drugačnem "nezemljanu", ki so ga pred kratkim našli v Ameriki!

Svoje mnenje lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376