Moskisvet.com
ustrelil - 1

Zanimivo

Ustrelil se je, da bi dobil nazaj bivšo!

S.R.
29. 07. 2011 14.06
11

Ko je 20-letnega Jordana Cardella iz južnega Milwaukeeja zapustilo dekle, se je mladenič domislil 'genialnega' načrta za njuno ponovno zbližanje. Jordan je bil prepričan, da bi se nekdanje dekle takoj vrnilo k njemu, če bi v njej le vzbudil kanček sočutja.

ustrelil - 1
ustrelil - 1 FOTO: iStockphoto

Jordan pa se je tega lotil na milo rečeno bizaren način. Po njegovem mnenju bi strelna rana (ali še raje več strelnih ran) pri njegovi bivši partnerici vzbudila dovolj sočutja za obnovitev njune zveze, zato je prijatelja Anthonyja Woodalla prosil, naj ga „trikrat ustreli v hrbet.“ Slednji pri načrtu seveda ni hotel sodelovati, zato je Cardella napotil k Michaelu Wezyklu, ki ga je bil proti plačilu pripravljen ustreliti.
Cardella je policistom kasneje povedal, da bi se sicer z veseljem ustrelil sam, a se zaradi svoje kriminalne preteklosti pištole ni hotel niti dotakniti. Cardell in Wezyk sta se s puško tako napotila v bližnji park, kjer sta nameravala izpeljati svoj načrt. Vse skupaj naj bi bilo videti tako, kot da so Jordana napadli tatovi in ga ustrelili. Obtožnica na sodišču je razkrila, da se je Jordan takoj po prvem strelu, ki ga je zadel v roko, zgrudil, a nato takoj zahteval, da ga Wezyk ustreli še enkrat. Slednji tega k sreči ni hotel ponoviti.
Cardella tako nikoli ni prišel do treh strelnih ran, ki bi pri njegovi nekdanji partnerici vzbudile pomilovanje in sočutje. Obtožnico so tožilci v zvezni državi Wisconsin takoj označili za „najbolj fenomenalno butast“ primer, kar so ga kdaj koli videli in celo Wezyk je okrožni sodnici Rebecci Dallet med zaslišanjem priznal, da mu je žal, ''da se mora ubadati s tako neumno zadevo.'' 24-letni Wezyk je krivdo priznal, tako da ga je sodišče zaradi povzročitve telesne poškodbe in nepazljive rabe strelnega orožja obsodilo na dve leti pogojne kazni in sto ur družbeno koristnega dela. Enako kazen je dobil tudi Woodall, ki je Jordana napotil k njegovemu 'krvniku.'

Še najbolje jo je tako odnesel Jordan, saj so vse obtožbe proti njemu ovrgli, tako da so njegova edina težava brazgotine zaradi strelne rane ter precej sramotna zgodba, ki se ga bo zagotovo držala kar nekaj časa. Konec za Jordana pa kljub temu ni bil povsem srečen, saj se Jordanovo dekle nikdar ni vrnilo.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479