Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Visoki obrati

Trojanec, ki snema vaše klice

K.Š.
03. 08. 2011 19.02
6

Če imate telefon z androidnim sistemom, vas lahko ‘napade’ zelo neprijeten virus, ki poskrbi da se vaši klici posnamejo na spominsko kartico. Škodljivi programček se v vašo napravo prenese prek aplikacij, ki jih seveda prenesete sami.

Nov alarm za sistem, pod katerega se je podpisal Google. Raziskovalci iz CA Technologies so izbrskali še en virus, ki na skrivaj snema vse vaše pogovore. Trojanec vse skupaj posname in shrani na pomnilniško kartico v format amr.
Če se vam ta virus ne zdi nevaren, se zelo motite … Gre namreč veliko dlje od običajnih virusov, sploh če ga bodo dodatno razvijali. Če ste klepetavi, se bo pomnilniška kartica zelo hitro napolnila, kar vam bo povzročilo nekaj nevšečnosti in vas bo obenem seveda opozorilo, da se z vašo priljubljeno napravo nekaj nenavadnega dogaja.
Največja nevarnost pa je v tem, da bodo lahko v bodoče konfigurirali zunanji strežnik, na katerega se bodo prenašali posnetki vaših zasebnih pogovorov  … In od koder bodo lahko prosto dostopni. Si predstavljate, kaj se lahko zgodi, če vaša partnerica, prijatelj ali celo šef pride do vaših zaupnih pogovorov?

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497