Moskisvet.com
tampon

Zanimivo

Tampone namakajo v vodki in ...

S.R.
16. 11. 2011 15.32
34

Opijanje za današnjo mladino očitno ni več dovolj. Mladi se namreč zadnja leta opijajo kar s tamponi, namočenimi v vodko. Čeprav je vse skupaj sprva veljajo le za urbani mit, pa je policija v zadnjih letih zasledila vse več primerov te prakse.

Kako vse skupaj deluje, je bržkone odveč poudarjati. Tampon mladina namoči v vodko, nato pa ga dekleta vstavijo na običajno mesto, praksa pa je popularna tudi pri moških, ki si tampon pač vstavijo v zadnjo plat. Prav zato fantje to početje imenujejo ''but chugging'' oziroma ''butt bong''.
Čeprav so mnogi dolga leta verjeli, da gre le za urbani mit, pa so policisti v zadnjih letih zabeležili kar nekaj primerov tovrstnega opijanja. Vse skupaj pa niti ni tako nelogično. Pri običajnem uživanju alkohola želodčna kislina in ostale prepreke malce zaustavijo vpijanje alkohola. V kolikor alkohol v telo vnesemo preko vagine ali rektuma, gre vse skupaj neposredno v kri. Na ta način se je mogoče precej hitro napiti, mladina pa poleg tega trdi tudi, da pijanost traja dlje in je bolj intenzivna.
A zdravniki opozarjajo, da so tamponi, namočeni v vodko, precej nevarni za zdravje. Kot si lahko predstavljate, lahko takšen tampon povzroči precej hudo vnetje občutljivih delov telesa. A najhuje je, da gre alkohol neposredno v kri, kar precej poveča možnost za zastrupitev z alkoholom. Ko alkohol pijemo, nam telo na različne načine (na primer bruhanje) pove, kdaj imamo dovolj, pri tamponih pa zaradi načina vnosa takšni 'alarmi' ne delujejo. Vse skupaj je še bolj nevarno tudi zaradi morebitnega zdravljenja zastrupitve z alkoholom, saj reševalci in zdravniki v takšnih primerih običajno ne sumijo tamponov. A mladini se zdi dejstvo, da zaradi alkohola ne bodo bruhali, le še en plus za uporabo tamponov. Mnogi tudi verjamejo, da bi na ta način lahko pretentali test alkoholiziranosti, kar seveda ni res, saj tudi po tem, ko gre alkohol v kri, nekaj le-tega izdihnemo.
V začetku leta je nemški časopis The Local že opozarjal na naraščajoč trend uporabe tamponov z vodko v nekaterih predelih države. Sicer naj bi 'vodkine-tampone' izumili ameriški najstniki, a se je trend hitro razširil v Skandinavijo in tiste evropske države s strožjim nadzorom nad prodajo alkohola mladoletnim osebam. Celo na Facebooku je mogoče najti posebne skupine, ki podrobno opisujejo tovrstno početje.

KOMENTARJI (34)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376