Moskisvet.com
Ogopogo

Zanimivo

Nov posnetek legendarne jezerske pošasti?

U.K.
08. 11. 2011 12.52
15

Richard Huls naj bi na jezeru Okanagan v Kanadi posnel legendarno bitje Ogopogo, ki je nekakšna kanadska verzije bolj znane Nessie.

Richard  je 3. novembra posnel nenavadne valove na jezeru in po njegovem mnenju naj bi šlo za živo bitje. Ogopogo sicer nekako izhaja iz mitologije domorodcev, ki pripovedujejo o bitju z imenom N'ha-a-itk, ki je pred stoletji zahtevalo žrtev, če so hoteli prečkati jezero. Domorodci so zmeraj nosili s seboj živali, ki so jih ubili in vrgli v vodo, s tem pa so si zagotovili varen prehod. Vendar je bil N'ha-a-itk vodni duh, ki naj ne bi bil povezan z Ogopogom. Ne pozabite na našo nagradno igro, s katero si lahko izoblikujete telo do popolnosti!

Jezero so že večkrat preiskali, podobno kot Loch Ness, vendar nikoli niso ničesar odkrili. Ogopogo naj bi bila velika vodna kača, a očividci v glavnem poročajo o obliki drevesnega debla. Do sedaj je bil najboljši posnetek Ogopoga iz leta 1968, ki ga je posnel Arthur Folden. Arthur je opazil, kako se nekaj velikega premika proti toku in celo pridobiva na hitrosti. Strokovnjaki, ki so pregledali film, so ugotovili, da gre v resnici za žival, a da je velikost živali vprašljiva. Najverjetneje je šlo za raco ali bobra.

In tudi video, ki ga je posnel Huls, je precej vprašljiv. Vidi se namreč, da ne gre za en objekt, temveč za dva manjša, ki 'plujeta' drug poleg drugega. Na posnetku ni opaziti glave, grbe ali česa podobnega. Jezero se veliko uporablja za prevažanje hlodov in kot pravijo, če pluje kot hlod ter izgleda kot hlod, potem najverjetneje ni Ogopogo.

Oglejte si še res nenavaden video živali, za katero smatrajo, da bi lahko bila chupacabra!

 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376