Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Skrivnosti

Odkrili skrivnost žitnih krogov?

U.K.
01. 08. 2011 10.31
44

Dr. Richard Taylor, direktor inštituta materijske znanosti v Oregonu, je v priznani strokovni reviji Physic's World objavil članek, v katerem poskuša razložiti nastanek skrivnostnih žitnih krogov. In zanje naj ne bi bili krivi 'majhni zeleni možici'.

Žitni krogi se na naslovnicah časopisov in tudi drugih medijev pojavljajo že vse od leta 1970. Sprva so bili precej preprosti in vsaj za nekatere so 'šaljivci' priznali, da jih je ustvarila človeška roka ali noga. Sčasoma pa so žitni krogi postajali vse bolj kompleksni. Čeprav je še zmeraj uganka, kako ti krogi nastajajo, pa je dr. Taylor prepričan, da so jih ustvarili ljudje in da pri tem uporabljajo najnovejšo tehnologijo. Kompleksnost krogov se namreč nenehno povečuje in dr. Taylor verjame, da se to dogaja zaradi napredka tehnologije.

Ena glavnih skrivnosti pri žitnih krogih so stebla, ki so bila podrta. Saj v mnogih primerih niso prelomljena, ampak so, kot bi sama padla v horizontalno pozicijo zaradi neznane sile. Poleg tega si je za vsaj nekatere kroge nemogoče predstavljati, da bi jih naredil človek v eni noči, saj so preveč kompleksni in veliki.

Vendar obstaja način, ki lahko razloži 'padec' stebel – mikrovalovi. Ena od ekip, ki je preučevala možnost nastanka žitnih krogov, je ugotovila, da lahko s 120-voltno baterijo in 'mikrovalovko' zelo hitro 'režejo' vzorce v žitno polje, rezultat pa je praktično identičen z ostalimi kompleksnejšimi primerki.

„Ljudje, ki ustvarjajo žitne kroge, svojih skrivnosti ne bodo izdali kar tako,“ je dejal dr. Taylor. „Že danes ali jutri se bo oseba ali skupina odpravila na polje ubogega kmeta in nadaljevala z delom najbolj znanstveno orientiranega umetniškega gibanja na svetu.“

Dr. Taylor je prepričan, da je moderna tehnologija (GPS, mikrovalovi in laserji) zamenjala starejše metode ustvarjanja žitnih krogov (vrvi, deske in celo barski stoli). V šali je še dodal, da imajo Nezemljani verjetno pametnejša opravila, kot je uničevanje žitnih polj. A kakor koli že, vesolje je ogromno in verjetno še bolj skrivnostno kot si lahko predstavljamo. V galeriji si še oglejte nekaj najbolj nenavadnih in izjemnih žitnih krogov.

KOMENTARJI (44)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497