Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Zanimivo

Iztrebke poskusil spremeniti v zlato in zažgal stanovanje!

S.R.
28. 10. 2011 09.20
0

Verjeli ali ne, tudi na tak način nekateri poskušajo obogateti. Moškega iz Severne Irske pa je takšna alkimija precej drago stala. Paul Moran je namreč med svojim poskusom sprožil požar v svojem bloku in bo zato o svojem dejanju lahko premislil v zaporu.

Paul Moran bo moral zaradi svojih dejanj naslednje tri mesece preživeti v zaporu, nakar ga za vsak primer čaka še 12 mesecev pogojne kazni. V svojem stanovanju v Derrin Parku v kraju Enniskillen je Moranu namreč spodletel nenavaden poskus alkimije, s požarom, ki ga je zanetil, pa je v nevarnost spravil tudi druge prebivalce v bloku. Škodo ocenjujejo na okoli 3000 funtov, Paul pa je krivdo za požar takoj priznal.
Policija domneva, da je Paul med svojim bizarnim eksperimentom svoje lastne iztrebke in še nekaj preostalih snovi (med drugim tudi gnojilo) postavil na štedilnik. Sodnik McFarland je med sojenjem izjavil, da se mu zdi njegov poskus izdelave zlata iz iztrebkov in drugih snovi ''rahlo bizaren'' ter da gre sicer za zanimiv poskus, ki pa ''ni imel možnosti uspeha.'' Paulov odvetnik je med sojenjem omenil, da je njegov klient sicer ''intelektualno precej sposoben, a se na žalost že dlje časa spopada s težavami z drogo.''

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369