Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Zanimivo

Izkopali so jih po 66 letih!

K.Š.
28. 07. 2011 19.31
0

Na dan so prišli ostanki letala, ki so ga sestrelili le nekaj dni pred koncem druge svetovne vojne. Italijanske oblasti so že vzpostavile stik z angleško ambasado, z namenom, da poiščejo sorodnike nesrečne posadke.

Do najdbe je prišlo predvsem zaradi zavzetih mladih arheologov, ki se ukvarjajo z iskanjem ostankov letal. V bombniku douglas A-20 Boston, angleškega letalstva RAF, je bilo nekaj predmetov, ki jih bodo razstavili v muzeju druge svetovne vojne v Felonici. Med najdenimi predmeti pa je tudi nekaj osebnih … Med drugim zlat prstan, na katerem so tudi kratice imena oficirja, ki je letalo pilotiral. Našli so tudi ostanke ročne ure, last enega od posadke.

Poiskali bodo sorodnike

Italijanske oblasti, s karabinjerji na čelu, so sedaj odločene, da bodo poiskale sorodnike nesrečnih vojakov, ki so umrli le nekaj dni pred koncem druge svetovne vojne. O morebitnih posmrtnih ostankih pa italijanski mediji ne navajajo ničesar, razen tega, da so bili v letalu štirje angleški vojaki.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497