Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Zanimivo

Kakšen STVOR so našli ob cesti v Minnesoti?

S.R.
10. 08. 2011 15.14
15

Predstavniki urada za naravne vire v Minnesoti (Department of Natural Resources – DNR), ki skrbijo za naravne parke in divje živali v celotni zvezni državi, si razbijajo glavo zaradi nenavadnega trupla živali, ki so ga našli ob cesti.

Truplo so prvič opazili 31. julija ob podeželski cesti Country Road v bližini Alexandrie. Precej srhljiva žival ima pet krempljev na sprednjih šapah, dolge nohte na zadnjih nogah in temne šope dlake po hrbtu. Zaradi precej nenavadnega videza mrtve živali so se med prebivalci bližnjega mesta Alexandria že razširile govorice, da bi mrtva žival lahko bila legendarna 'chupacabra.'

Lacey Ilse je bila ena prvih, ki je ob cesti zagledala truplo nenavadne živali, kasneje pa je za lokalno televizijo povedala, da je takoj pomislila, da „ne gre za mačko ali psa, saj žival praktično ni imela dlake.“ Po njenem mnenju je žival zaradi šopa dlak na hrbtu in bele kože videti „napol človeška.“ Lokalni nadzornik DNR Kevin Kotts je po pregledu skrivnostnega trupla povedal, da žival spominja na jazbeca, le da je njen rep precej daljši, kot je običajno za te živali. Kotts je še izjavil, da je pet dolgih sprednjih krempljev precej značilnih za jazbece, da pa je težko z gotovostjo odgovoriti, za katero žival pravzaprav gre. Če gre za žival iz Minnesote, Kotts pravi, da „je skoraj zagotovo jazbec.“
Chupacabre oziroma kozji vampirji so legendarna bitja, ki naj bi živela v Mehiki, Portoriku in tudi v ZDA. Živali največkrat  opisujejo kot nekakšne mešance med psi in volkovi. Po ljudskem pripovedovanju naj bi chupacabre napadale živino in jim izpile kri. Podobnih primerov, ko so ljudje našli trupla teh živali, sicer poznamo kar nekaj. Nazadnje so bili mitski vampirji v središču pozornosti julija 2011, ko naj bi najstnik iz Teksasa pred hišo ustrelil chupacabro. Sicer večina strokovnjakov za divje živali trdi, da so takšne in drugačne 'chupacabre' v veliki večini primerov kojoti, okuženi z garjami, zaradi katerih izgubijo skoraj vso dlako.
Truplo chupacabre iz Minnesote so zamrznili, lokalni predstavniki urada DNR pa pravijo, da bodo mrtvi živali najverjetneje vzeli vzorec tkiva in opravili analizo DNK in tako identificirali skrivnostno žival.
 

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492