Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Zanimivo

Ena najboljših bodybuilderk na svetu je ... moški?

S.R.
30. 10. 2011 21.43
1

Da, tudi to se zgodi v tem našem svetu. Moški, ki je pred več kot 20 leti tekmoval v bodybuildingu se zdaj vrača v ta šport, a tokrat kot ženska. Chris Gary Bruce je na tekmovanjih sicer nastopal že v 90. letih, a z omejenim uspehom.

Sicer je dosegel nekaj lepih uvrstitev, a Chrisu preboj v vrh pač ni uspel. Chris razlaga, da za konkuriranje najboljšim pred tekmovanjem potrebuješ vsaj tri mesece trdega treninga, med katerim telesno maščobo spraviš na dva ali tri odstotke. To je po njegovih besedah praktično nemogoče,če moraš ob tem skrbeti še za posel in družino. 42-letni Bruce, ki se tudi sicer preživlja kot osebni trener, pa bo imel na tekmovanju Border States Classic Bodybuilding (San Diego, Kalifornija), ki se začne 29. oktobra, še eno možnost za zlato odličje, a tokrat ne kot Chris Gary Bruce, temveč kot Chris Tina Bruce. Tekmoval pa bo seveda v ženski kategoriji.
Gre za konec dolgega in napornega potovanja, med katerim se je Chris moral spopasti tudi z ločitvijo in neštetimi operacijami. A Bruce pravi, da mu je vse od naštetega prineslo notranji mir. Bruce pravi, da se je s spremembo spola preprosto sprijaznil, a hkrati dodaja, da sam ni običajen moški, ki spremeni spol in se nato na vse pretege trudi biti 'punčkast'. Niti slučajno. Bruce govori z zelo globokim, moškim glasom, obožuje dirkalne avtomobile in nogomet. Sam zase pravi, da je najverjetneje 'tretji hibrid.'
V mladih letih so le redki vedeli, da se 192 centimetrov visoki Bruce v sebi počuti ženska. A mladi Chris se tega ni trudil  razlagati družini in prijateljem, temveč je svoje notranje hrepenenje potešil s preoblačenjem v žensko.
Toda njegova strast do ženskih oblačil je leta 2007 privedla do ločitve, kljub temu da njegova bivša žena vse do letos ni vedela za njegove težave s spolno identiteto. Čeprav je njegovo ženo seveda skrbelo, kako se bosta njuna otroka – 12-letni sin in 8-letna hči – privadila na drugačnega očeta, pa Bruce pravi, da je za zdaj vse v redu. Chris meni, da otroka očeta 'raje vidita srečnega in odkritega.'
S spremembo spola je Bruce sicer začel leta 2008, ko je začel jemati ženske hormone in zaviralce testosterona, opraviti pa je moral tudi kar nekaj operacij. Do leta 2009 je bila preobrazba že končana. Da je zadostil pravilom tekmovanja za ženske, je moral Bruce shujšati iz 105 na dobrih 86 kilogramov ter seveda trdo trenirati v fitnesu. Najpomembnejši korak pa je bil ta, da je Bruce vzel v roke svinčnik in organizatorjem tekmovanja opisal svojo zgodbo. Slednji z njim niso imeli problemov in so se strinjali, da lahko nastopi kot ženska. Jon Lindsay, ena izmed promotork tekmovanja, je povedala, da na tekmovanju ne izvajajo nobenega nadzora nad zdravili oziroma spolom tekmovalcev, zato ni nobenih ovir za Chrisov nastop.
 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376