Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Zanimivo

'Ekolog' Charles Manson

R.B.
23. 04. 2011 15.54
4

Eden najbolj slavnih in krutih zločincev v ameriški zgodovini se je oglasil po več kot dveh desetletjih in za španski Vanity Fair dal intervju, v katerem je izrazil svoje skromno mnenje o onesnaževanju in drugih pomembnih ekoloških vprašanjih.

Gospod Manson je danes star 77 let in živi zaporniško življenje v državnem zaporu Corcoran, kjer mu zavračajo pogojni izpust navkljub lepemu vedenju in obžalovanju njegovih bolnih dejanj. Manson in njegova hipijevska 'družina' so pred več kot 40 leti ubili osem ljudi, med katerimi je bila tudi noseča žena slavnega režiserja Romana Polanskega Sharon Tate.

Manson je ustvaril kvazi komuno, ki so jo sestavljale večinoma ženske, ki so padle na njegove pol religiozne pol nore ideje o rasnem konfliktu. Pesmi angleške superskupine Beatles z albuma Helter Skelter je interpretiral kot napovedi njegove lastne božanskosti in rasne vojne, ki naj bi jo hotel sam bog v Mansonovi podobi. Napeljal je ljudi, da so zaklali in zadavili osem nedolžnih ljudi, bil obsojen najprej na smrtno kazen, nato pa na doživljenjski zapor.

Pred kratkim pa se je 'bivši bog' Manson spet oglasil v intervjuju za špansko verzijo revije Vanity Fair in razkril svoje poglede na moderni svet. Še posebno se je dotaknil globalnega onesnaženja in segrevanja ozračja, ki ga je poimenoval kot 'večjo grožnjo', kot je Manson sam. Izjavil je, "da je vsakdo Bog in da če se ne bomo zbudili, vremena ne bo več in polarni led se bo stopil, ker škodimo ozračju". Dodal je še, "da avtomobili in fosilna goriva uničujejo atmosfero in zato kmalu ne bomo mogli več dihati".

Karel opozarja, da ne bo več poti nazaj, če bomo uničili planet. Če ga ne bomo ponovno ozelenili, bomo plačevali še dolgo v prihodnost. Manson je tudi ustanovitelj organizacije ATWA (Air, Trees, Water, Animals), ki naj bi se borila za simbiozo z naravo. Vendar se pojavlja vprašanje, kdo sploh tega norca, s svastiko vtetovirano na čelo, še posluša v njegovih resnih kritikah družbe, če pa dokazano ni pri pravi in ga je težko jemati resno? Kakor koli že, Mansonu bo tudi s takšnimi izjavami težko priti iz zapora drugače kot v krsti, saj je bilo že enajst njegovih prošenj za pogojni izpust zavrnjenih. Sicer pa je Manson 'ekolog' že od leta 1967, ko je prišel iz prvega služenja kazni. Naslednja možnost zaprositve za pogojni izpust se bo zgodila naslednje leto, do takrat pa bomo verjetno še naprej onesnaževali ozračje in sekali gozdove.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414