Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Zanimivo

Bizarno! Ženske ugrabljajo in posiljujejo moške!

S.R.
15. 10. 2011 07.54
31

Čeprav so pri takšnih napadih največkrat napadalci moški in žrtve ženske, pa seveda obstajajo tudi izjeme. V Zimbabveju policija namreč poroča o prav nenavadnih zločinih, pri katerih ženske ugrabljajo moške in jih nato spolno zlorabljajo.

Detektivi v Zimbabveju namreč že dlje časa preiskujejo serijo ugrabitev in spolnih zlorab moških avtoštoparjev, ki jih ženske ugrabiteljice nato posilijo. Do sedaj naj bi se predvsem v provincah Midlands in Masvingo sicer pripetilo že več kot ducat takšnih napadov, ki naj bi imeli obredno ozadje, nekaj pa so jih zabeležili tudi v provincah Harare in Mashonaland West.

Policija je po naključju odkrila 33 uporabljenih kondomov in nato aretirala štiri ljudi. Preboj v raziskavi jim je uspel povsem po naključju, ko je bilo vozilo enega izmed osumljencev vpleteno v prometno nesrečo blizu kraja Lower Gweru.
Namestnik šefa policija v provinci Midlands Charles Makono je medijem povedal, da so policisti na kraju nesreče takoj posumili, da je nekaj narobe, ko so se jim približale tri ženske z zelo čudno željo. Ženske, med katerimi je bila tudi partnerica voznika, ki se je zapletel v nesrečo, so namreč policiste prosile, če lahko od iz avtomobila vzamejo vrečko rabljenih kondomov. 24-letna Rosemary Chakwizira, 26-letna Sophie Nhokwara in 24-letna Netsai Nhokwara iz okrožja Mkoba 4 v Gweruju so takoj aretirali, priprli pa so tudi moškega voznika avtomobila, ki je bil vpleten v nesrečo. Slednjemu poleg obtožb, da je ženskam pomagal z ugrabitvami, grozi tudi zaporna kazen za umor, saj je pešec, ki ga je moški povozil, kasneje umrl v bolnišnici.

Policija sedaj poziva žrtve napadov, naj pridejo na postajo in pomagajo identificirati napadalce. Pri sestavljanju obtožnice pa si bodo pomagali tudi z DNK-testi, saj bodo spermo iz kondomov primerjali z DNK-jem žrtev.
Napadi, ki so se običajno pripetili na prometnih avtocestah, so sicer izgledali nekako takole: Moškim štoparjem je ustavil avto, ki ga je ponavadi vozila ženska, včasih pa tudi moški (najverjetneje tisti, ki je bil vpleten v nesrečo). Avtoštoparje so napadalci nato omamili, največkrat so jim čez obraz pritisnili krpo, namočeno v neznano snov, včasih pa tudi z injekcijo. Nato so jih odpeljali na osamljena mesta in posilili. Žrtve so povedale, da so jih napadalci prisilili v spolne odnose, včasih brez zaščite, včasih pa so morali nositi kondome. Žrtve so nato še oropali, jih odpeljali do bližnje ceste in izpustili.
Napadi se sicer se sicer dogajajo že več kot leto dni, šef policije Augustine Chihuri pa je že oktobra lani javnosti odločen izjavil, da bodo ''napadalce lovili z vso profesionalno vnemo in brez strahu'', vse podobne zločince pa je opozoril, da bodo kljub družbenim normam tudi spolne napade na moške kar najstrožje preganjali.

KOMENTARJI (31)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369