Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Zanimivo

Mati pijana, zato je vozil 13-letni sin

U.K.
29. 08. 2011 14.24
9

Na ceste se vsak dan z vozili odpravi vse preveč pijanih voznikov in za mnoge med njimi ali pa za koga drugega se zgodba konča tragično. Veliko pa jih na srečo pristane za zapahi in nekateri med njimi imajo pri tem zelo bizarne zgodbe.

Na cesto s hladilno torbo
Neki moški v Avstraliji se je po cesti vozil s posebnim vozilom. Hladilno skrinjo, ki jo je v glavnem uporabljal za prenašanje piva, je namreč predelal v vozilo in se z njo vozil. Kmalu so ga ustavili policisti, ki so ugotovili, da je vozil brez vozniške, pri tem pa je bil še precej pijan. Njegovi odvetniki sedaj spodbijajo tožbo, saj hladilna torba pač ni vozilo.


Cela družina v zapor

V južnem Cantebrburyju so policisti ustavili najstnika, pri katerem so ugotovili, da je alkoholiziran. Najstnik je po tem, ko so mu prepovedali voziti naprej, poklical mater, ki je prišla po njega. Vendar so med vožnjo policisti ustavili tudi njo in ugotovili, da tudi ona vozi pod vplivom alkohola. Mati je nato poklicala svojega partnerja, ki je, ne boste verjeli, naletel še na tretjo patruljo in prav tako napihal prek dovoljene meje. Vse tri so aretirali v isti noči.


Zase poklicala policijo

V Wisconsinu je neka ženska poklicala policijo in prijavila pijano voznico. V klicu je dejala, da po cesti vozi voznica, ki je zelo pijana. Ko jo je operaterka vprašal ali vozi za njo, je 49-letnica dejala: „Ne, jaz sem ona!“ Policija jo je kmalu našla in ugotovila, da je imela v krvi kar dvakrat več alkohola, kot je to dovoljeno.


'Nori' študent
V Ohiu je policija ustavila študenta z imenom James Miller, potem ko so ga opazili, kako vozi po enosmerni ulici v napačno smer. 'Zdelo se jim je sumljivo', da ima mladenič ob sebi odprto pločevinko piva in da je oblečen v kostum, ki je izgledal kot naprava za merjenje količine alkohola v izdihanem zraku. V krvi je imel dvakrat večjo količino alkohola od dovoljene, čeprav je zatrjeval, da ni pil ničesar.


Šefa potisnili do doma

Deset pijanih delavcev na Kitajskem je moralo svojega prav tako pijanega šefa z avtomobilom vred potisniti do doma. Vsi skupaj so bili namreč tako pijani, da nihče od njih ni smel voziti. In ker je bil šef le nekaj kilometrov stran od mesta zabave, so se odločili, da ga bodo, ne da bi prižgali motor, potisnili do doma. Na Kitajskem so kazni precej hude. Za alkoholiziranost lahko oseba dobi tudi zaporno kazen do šest mesecev. Vendar pa ni kaznivo, če je oseba pijana v avtomobilu z ugasnjenim motorjem. Do šefovega doma so potrebovali 45 minut, očividci in policisti, ki so jih spremljali, pa so nato dejali, da je družba ves čas veselo prepevala.


S pijačo pozdravil reševalce

47-letni Paul Sneddon je zaradi tega, ker je bil že precej pijan, zdrsnil s ceste in ostal ujet v avtomobilu. Poklical je policijo, v tem času, ko je čakal nanje, pa si je odprl še eno pločevinko piva. Ko so ga policisti vprašali, koliko je spil, je dejal, da precej.


Pijan na vozniški izpit
Neki Romun je izgubil izpit zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Dve leti pozneje pa je izgubil še možnost, da bi si tega povrnil. Na pisni del vnovičnega opravljanja vozniškega izpita je namreč prišel tako pijan, da ni mogel niti stati, kaj šele opraviti izpit. Pozneje je dajal, da je bil tako živčen zaradi izpita, da si je moral z nečim pomiriti živce. Menda bo čez nekaj časa lahko spet opravljal izpit, vendar mora biti trezen.


13-letnik za volanom
Heather Choulos je bila obsojena ogrožanja svojega 13-letnega sina. Heather, njen fant Donald in njen sin so namreč odšli v restavracijo, kjer sta si Heather in Donald privoščila steklenico vina. Ker sta vedela, da sta spila preveč (verjetno je bilo več od ene steklenice), sta ključe od avtomobila izročila 13-letniku, nato pa sta se mečkala na zadnjih sedežih. Deček, ki ni še nikoli vozil, je zapeljal v napačno smer in ustavil avtomobil bolj ali manj sredi ceste. V tem so do njega že prišli policisti in vsemu skupaj naredili konec.


Pijan v otroški avtomobil

Paul Hutton je izgubil vozniški izpit, potem ko so ga policisti ustavili v avtomobilu igrački, s katerim se je vozil po cesti v Essexu. Poleg tega, da je šlo za igračo (električni avtomobil za punčko Barbie), je bil tudi precej pijan. In ker je zaradi vožnje pod vplivom že prej dobil kazen, so mu tokrat izpit vzeli za tri leta. Hutton, oče štirih otrok, je skesan priznal, da je 'popoln bedak'.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492