Moskisvet.com
Uriniranje stoje

Zdravje

Zakaj moški na stranišču preživijo dlje časa od žensk in zakaj je velika potreba včasih podobna orgazmu?

M.S.
28. 03. 2022 05.00
0

Ženske morda preživijo dlje časa v kopalnici in pred ogledalom, a na stranišču so prvaki moški, ki veliko potrebo opravljajo dlje od žensk. Zakaj? Razlog vas bo presenetil.

Razlog, da moški dlje časa preživijo na straniščni školjki, ima znanstveno podlago, razlaga dr. Karan Rajan. Ta se je odzval na trditev uporabnice TikToka, v kateri ta trdi, da ženske na stranišču preživijo manj, ker njihovo blato ne zadene g-točke. Kot trdi dr. Rajan, bi lahko bilo v tem precej resnice. Kadar gre za večje blato, to pri moških prinaša orgazmu podoben užitek. Dr. Anish Sheth iz Princetona pravi, da je tovrstno olajšanje oz. ''opravljanje velike potrebe za nekatere blizu verski izkušnji ali orgazmu.'' Razlog? Prostata, moška g-točka in kot kostanj velika žleza, ki leži pod sečnim mehurjem med sramno kostjo in danko. ''Če je blato dovolj veliko, to stimulira vagusni živec, ki med drugim skrbi za živčni prenos orgazma,'' pojasnjuje Karan.

Odvajanje blata ima lahko nenavaden učinek.
Odvajanje blata ima lahko nenavaden učinek. FOTO: Adobe Stock

Če odvajate večji iztrebek, premikanje le-tega stimulira ta predel, kar vodi v t. i. ''blatoforijo''. Od tega občutka po navedbah Karana lahko postanete odvisni. Posledica je padec srčnega utripa in pritiska ter slabša prekrvavitev možganov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400