Moskisvet.com
Šef, ki mu ne zaupate, škoduje vašemu zdravju

Zdravje

Takšno moč nad vami ima slab šef!

A.P.
22. 07. 2019 06.45
1

Sovražite svojo službo? Imate nerazumevajočega šefa? To je zelo slaba novica za vaše srce, ugotavlja študija, objavljena v mednarodni reviji Environmental Research and Public Health.

Da služba v mnogočem vpliva na naše psihofizično stanje, ni novica, le redkokdo pa se zaveda, da smo zaradi nezadovoljstva na delovnem mestu podvrženi večjemu tveganju za nastanek srčnih bolezni. To še posebej velja, ko se moramo ukvarjati z nemogočim šefom oz. nadrejenim, ki mu ne zaupamo.

Kako se vaš šef vede do vas?
Kako se vaš šef vede do vas? FOTO: Profimedia

Strokovnjaki so na vzorcu 400.000 ameriških delavcev raziskali povezavo med kardiovaskularnimi boleznimi in zaupanjem. Ugotovili so, da je pri tistih zaposlenih, ki svojemu šefu ne zaupajo, večje verjetnost, da bodo kadili, imeli visok krvni tlak, sladkorno bolezen, slabe prehranjevalne navade, prekomerno težo in povišan holesterol.

Šef, ki mu ne zaupate, pomeni tveganje za vaše zdravje.
Šef, ki mu ne zaupate, pomeni tveganje za vaše zdravje. FOTO: Profimedia

Službo z nadrejenim, ki mu ne morete zaupati, so raziskovalci označili kot delovno okolje, v katerem se ne morete zanesti na razumevajočega in pravičnega šefa in s katerim se medsebojno ne spoštujeta. Če imate torej šefa, ki vas ne spoštuje in ne ravna pravično, tvegate nastanek bolezni srca in ožilja, ki so najpogostejši vzrok smrti na svetu. Delno so za to krive nezdrave metode sproščanja stresa, kot sta slaba dieta in kajenje. Stres povzroča tudi povišan pritisk, ki je prav tako nevaren za srce in ožilje. Vse to lahko vodi v srčni napad, kap in celo smrt.

Če kadite, imate dvakrat več možnosti, da oslepite
Preberi še
Če kadite, imate dvakrat več možnosti, da oslepite

Nasvet? Ne bodite pohlevni. S šefom razčistite okoliščine, sicer pa čim prej zapustite toksično okolje. Če boste predolgo trpeli v njem, vas lahko na koncu ubije.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470