Moskisvet.com
Orgazem

Zdravje

Tolikokrat mesečno bi morali moški doživeti izliv

A.P.
17. 04. 2024 04.16
7

Moški bi morali ejakulirati večkrat tedensko ...

Po podatkih raziskovalcev na univerzi Harvard bi moral moški ejakulirati vsaj 21-krat na mesec, da bi zmanjšal tveganja nastanka raka prostate.

Ob tej uri so moški najbolj potrebni
Preberi še
Ob tej uri so moški najbolj potrebni

Za študijo, objavljeno v reviji European Urologym, je 31.925 moških posredovalo podatek, kako pogosto ejakulirajo na mesečni ravni. Na podlagi podatkov so strokovnjaki prišli do zaključka, da imajo moški, ki imajo pogosteje izliv, za tretjino manj možnosti za nastanek raka prostate.

Pogost izliv preprečuje nastanek raka in krepi imunski sistem.
Pogost izliv preprečuje nastanek raka in krepi imunski sistem. FOTO: Shutterstock
Koliko časa naj bi trajal seks?
Preberi še
Koliko časa naj bi trajal seks?

"Presojali smo, ali je pogostost ejakulacije v odraslosti povezana s tveganjem za nastanek raka prostate. Ugotovili smo, da je bila pri moških, ki pogosteje ejakulirajo, manjša verjetnost odkritja raka prostate v primerjavi s tistimi, ki to počnejo manj pogosto," so zapisali avtorji študije, ki dodatno potrjuje pozitivne učinke ejakulacije na zdravje.

Znanost o velikem O(rgazmu)
Preberi še
Znanost o velikem O(rgazmu)

A manjše tveganje za razvoj raka prostate ni edina prednost izliva. Bolj pogosta ejakulacija namreč tudi drastično zmanjša raven stresa in tesnobe. "Poleg tega zmanjša občutek bolečine, z izločanjem endorfinov vzbuja občutek evforije, uravnava apetit, sprošča spolne hormone in krepi imunski sistem." Vsak, ki je pred spanjem že doživel vrhunec, ve, da orgazem pomaga zaspati. In to ni mit. Med ejakulacijo namreč telo sprošča hormone, kot sta prolaktin in oksitocin, zaradi katerega čutite zaspanost.

Resnica o spolnosti v stari Grčiji
Preberi še
Resnica o spolnosti v stari Grčiji

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400