Moskisvet.com
nogavice

Zdravje

Spite z nogavicami ali brez in kaj to pove o vašem značaju?

M.S.
25. 01. 2024 02.00
0

Čeprav so mnogi prepričani, da je to stvar navade, gre bolj kot za stvar udobja ali temperature v prostoru za psihološko stanje, v veliki meri pa je povezano tudi s stanjem organizma.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Tako pogosto bi morali menjati posteljnino
Preberi še
Tako pogosto bi morali menjati posteljnino

Obstajata dve vrsti ljudi – tisti, ki spijo v nogavicah, in tisti, ki spijo bosi. Nekateri ne morejo zaspati, če nimajo obutih nogavic, saj jih sicer zebe, drugi pa jih ne nosijo, ker jim zaradi tega postane prevroče. Čeprav bi si mislili, da je to stvar navade, pa je v resnici povezano s stanjem organizma, veliko pa pove tudi o našem značaju.

To se zgodi z vašim telesom, če premalo spite
Preberi še
To se zgodi z vašim telesom, če premalo spite

Zakaj imamo običajno mrzle noge in roke? Ker so najbolj oddaljene od srca. V primeru mraza se krvne žile na nogah zožijo in upočasni se pretok krvi. Če vemo, da nimajo veliko maščobe in mišic, razumemo, zakaj so hitro hladne. Noge pa vplivajo na celotno telesno temperaturo, mrzle pa povečajo tudi tveganje za prehlad.

Vsaka izbira ima svoje prednosti in slabosti.
Vsaka izbira ima svoje prednosti in slabosti. FOTO: Shutterstock

Ljudje, ki spijo v nogavicah

Ljudje, ki med spanjem nosijo nogavice, občutijo hlad, četudi v prostoru ni mrzlo. To je lahko povezano z različnimi fizičnimi dejavniki, kot je debelina kože in počasen metabolizem. Spanje v nogavic pa je tudi odraz psihe. Posamezniki, ki ne morejo zaspati brez nogavic, čutijo potrebo po zaščiti, se radi počutijo udobno ter želijo vzpostaviti globoke in intimne odnose z drugimi. Po naravi so nežni, najbolj pa so srečni v objemu drugega. Svoj osebni prostor radi delijo z drugimi.

Poznate formulo za boljši spanec 10-3-2-1-0?
Preberi še
Poznate formulo za boljši spanec 10-3-2-1-0?

Raziskave so pokazale, da nošenje nogavic pomaga hitreje zaspati, da spimo neprekinjeno in dlje. Da je torej kvaliteta spanca boljša – kakovostne nogavice pomagajo uravnavati temperaturo in preprečujejo, da bi se zbudili zaradi mraza, kar izboljša cikle spanja. Mlajši moški, ki med spanjem nosijo nogavice, so glede na študijo v povprečju zaspali sedem minut in pol hitreje, spali 32 minut dlje in se zbujali sedemkrat manj pogosteje kot tisti, ki nogavic ponoči niso nosili. Nogavice tudi izboljšajo kakovost kože, saj lahko suh in vlažen zrak le-to poškoduje. Lahko pa nogavice povzročijo pregrevanje telesa, prav tako se lahko pojavi slaba higiena (okužbe), če nosimo napačne nogavice in jih ne menjamo redno. Če imate težave s prekrvavitvijo, razmislite o kompresijskih nogavicah ali raje spite bosi.

Kaj pomeni, če se med spanjem slinite?
Preberi še
Kaj pomeni, če se med spanjem slinite?

Ljudje, ki spijo brez nogavic

Tisti, ki ponoči ne nosijo nogavic, se tako običajno odločijo zato, ker se zaradi tega počutijo neprijetno oz. jim je zaradi tega preveč toplo. Skozi fizično prizmo ta navada kaže na pospešen metabolizem, dobro prekrvavitev in debelo kožo. V primeru, da so nogavice pretesne, to lahko povzroči slabšo prekrvavitev, v primeru, da te ne dihajo, pa se iz telesa toplota ne sprošča optimalno. Za tiste, ki ne nosijo nogavic, je značilno, da so neodvisni in zaščitniški do drugih. Njihov osebni prostor jim veliko pomeni, z drugimi pa se družijo samo tedaj, ko so za to razpoloženi. So pošteni in iskreni. Ne branijo se izzivov in bi za tiste, ki jih imajo radi, naredili vse.

Ta dan v tednu spimo najslabše
Preberi še
Ta dan v tednu spimo najslabše

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470