Moskisvet.com
Poletni penis

Zdravje

Poletni penis: zakaj imajo moški poleti večjega korenjaka?

A.P.
17. 06. 2021 06.00
2

Da se v mrzlem vremenu penis skrči, je dobro znano dejstvo, malce manj pa je znan fenomen poletnega penisa, ko se ta zdi večji, kot je sicer. Je kaj resnice na tem? Kaj je razlog za to?

Mnogi moški imajo občutek, da se v poletnem času njihov penis poveča. Zaradi razširjenih žil se pojavi stanje, podobno spolnemu vzburjenju, ki pa v resnici nima nič z njim. Namreč, tako kot se genitalije pri nizkih temperaturah skrčijo, se pri visokih temperatura zgodi ravno obratno, za penis pa je tedaj značilen intenzivnejši odtenek. Temu fenomenu pravimo poletni penis, vse skupaj pa je posledica homeostaze oz. reakcija telesa, ki želi regulirati oz. ohraniti optimalno telesno temperaturo (termoregulacija), zaradi česar dolžina mehkega penisa variira glede na temperaturo zraka, a v resnici ne raste ali se krči – slednje je posledica dejstva, da krvne žile na površini kože želijo ohraniti toploto, zato se koža skrči.

Mnogi moški imajo občutek, da jim poleti penis zraste.
Mnogi moški imajo občutek, da jim poleti penis zraste. FOTO: Thinkstock
Živila za boljšo erekcijo
Preberi še
Živila za boljšo erekcijo

Nekateri moški trdijo, da imajo poleti na račun tega boljši seks – čeprav, kot rečeno, fenomen ne zagotavlja boljšega seksa – in da je pozimi nasprotno. Ne glede na to, je poletni penis dejstvo, ki ima anatomski smisel, saj se na ta način telo spopada z vročino – ob vročih dneh se kapilare razširijo, kar pomeni večji pretok krvi in posledično ustvarjajo videz otečenih okončin, tudi penisa – moški zanj niso nikoli skovali imena, zato ga je zanje leta 2018 Tracy Moore iz revije MEL Magazine.

Poletni penis je resničen fenomen.
Poletni penis je resničen fenomen. FOTO: Shutterstock
''Rocco Siffredi ne bi obstajal, če bi imel majhen penis''
Preberi še
''Rocco Siffredi ne bi obstajal, če bi imel majhen penis''

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492