Moskisvet.com
Nizek libido greni življenje vsakemu tretjemu paru

Erotika

Ko vam ni do seksa, se ne ozirajte proti sosedovi spalnici

Su.S.
22. 05. 2019 06.48
1

Ali v vaši spalnici ni več strastnega dogajanja, ker vam preprosto ni do seksa? Kar doživljate, je omejena želja po spolnosti, bolj znana kot nizek libido. Preberite, zakaj pride do te, sicer zelo pogoste disfunkcije, in kako si lahko pomagate.

Verjetno ste eden tistih nesrečnežev, ki med rjuhe želijo skočiti večkrat na teden ali vsaj večkrat na mesec, pa vam načrte prekrižajo obveznosti, utrujenost, otroci ali kaj šestega. Sicer ste vedno v polni pripravljenosti in morda si težko predstavljate, da bi bili v kakšnem drugačnem stanju, obstaja pa velika verjetnost, da vam iznenada ne bo več do tega. V vašo preprosto življenjsko enačbo se bo vrinila velika neznanka. In kakšni so morebitni odgovori in rešitve?

Kar ste doživeli ali morda še doživljate, je omejena želja po spolnosti oziroma hipoaktivni spolni nagon. Ne gre za impotenco oziroma erektilno disfunkcijo, četudi se poti prve in druge križajo. Nizek libido je tudi najpogostejša spolna disfunkcija, ki greni življenje veliko parom, po nekaterih statistikah celo vsakemu tretjemu.

Raje zaspite, kot da ste intimni?
Raje zaspite, kot da ste intimni? FOTO: Profimedia

Dejstvo je, da lahko tovrstno spolno disfunkcijo doživite, četudi ste popolnoma zdravi. Morda ste v obdobju, ko doživljate velik stres ali ste povsem izgoreli. V tem primeru se ne čudite, če vam ne bo do spolnosti. Če obenem opažate, da ste otožni, žalostni, če vas včasih sicer zelo ljube aktivnosti ne razveseljujejo več, je težava morda psihološkega izvora.

Vzrok so lahko raznorazni strahovi, ki lahko močno vplivajo na vaše spolno življenje. Koliko denarja vam bo ostalo na računu, ko boste plačali položnice? Ali se boste znali uspešno soočiti z novimi izzivi na delovnem mestu? Ali se boste dobro odrezali v postelji in boste zadovoljili partnerico? Marsikateri strah se bo razblinil med odkritim pogovorom z vašo najdražjo in na koncu vaju bodo morda prav ti strahovi znova intimno povezali.

Ste že dolgo časa v partnerski zvezi? Morda ste samo zapadli v rutino, ki vas dolgočasi in vam ubija poželenje, medtem ko se z veseljem ozirate za mlajšimi in bolj postavnimi ženskami. Če vendarle želite rešiti svojo zvezo, poskusita z uvajanjem novosti v vajino intimno življenje. Rutino ubijta z romantičnim izletom, obiskom trgovine s spolnimi pripomočki ali ogledom vročega filma. Če so se med vama nakopičile zamere, jeza, nerazrešeni spori, se ne branite obiska terapevta.

Nizek libido greni življenje vsakemu tretjemu paru
Nizek libido greni življenje vsakemu tretjemu paru FOTO: Profimedia

Če se radi utapljate v alkoholu ali iščete uteho v kakšnih drugih substancah, to ne bo prav nič pomagalo vašemu libidu. Eden glavnih vzrokov za manjši libido so tudi zdravila, denimo antidepresivi ali zdravila za zmanjšanje krvnega pritiska. Nižji libido je povezan s prekomerno telesno težo in upadanjem ravni testosterona, kar je naravna posledica staranja. A pozor, dodatki testosterona niso nekaj, s čimer se želite poigravati na lastno pest. Zaradi njih lahko doživite odpoved srca, kap, postanete agresivni ali neplodni. Raje se rekreirajte, dovolj spite, uživajte proteine, maščobe ter z vitamini in minerali bogato hrano in pojdite na sonce po vitamin D.

Pri ugotavljanju, kolikokrat na teden je normalno skočiti med rjuhe, se ne ozirajte proti sosedovim spalnicam. Saj veste, različni moški, različne potrebe, kombinacije z različnimi partnericami z različnimi potrebami pa so še toliko bolj zapletene. Nekateri morate sprostiti ventile večkrat na teden, drugi nekajkrat na mesec. Težava je, če občutite nenadno spremembo v svojih potrebah in vam tudi po nekaj tednih ni do seksa. Takrat bi morda morali razmisliti o obisku zdravnika ali psihoterapevta, ki bo morda prej prišel do korenin vaših težav.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479