Moskisvet.com
shutterstock 35422105

Zdravje

Je spermo bolje pogoltniti ali izpljuniti?

M.S.
16. 03. 2022 05.00
0

Oralno zadovoljevanje je eden bolj priljubljenih spolnih aktov. Ob tem se poraja vprašanja, ali spermo na koncu pogoltniti ali izpljuniti, če do orgazma oz. izliva semenske tekočine pride v ustih?

Erotika

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Študija iz leta 2002 (Ali ima sperma antidepresivne učinke?), ki sicer temelji na vaginalnem in ne oralnem seksu, pravi, da določeni hormoni v spermi pozitivno vplivajo na duševno zdravje. Avtorji ugotavljajo, da so ženske, ki uživajo v nezaščitenih spolnih odnosih, manj depresivne kot tiste, ki so uporabljale zaščito v obliki kondoma. Čeprav ne moremo trditi, da ima nezaščiten seks antidepresivne učinke, saj so za to potrebne nadaljnje raziskave, je dejstvo, da semensko tekočino sestavljajo spojine, kot sta serotonin in oksitocin, ki izboljšata razpoloženje in so jih odkrili v krvi žensk, ki so doživele izliv sperme v nožnico. Je pa res, da so proteini in druge koristne snovi prisotne v tako majhni količini, da je učinek po mnenju večine strokovnjakov zanemarljiv in zaradi goltanja sperme ne boste imeli bolj sijočih las in kože.

Oralni seks ponuja užitek obema partnerjema.
Oralni seks ponuja užitek obema partnerjema. FOTO: Shutterstock
Skrivnost za mladostni videz in fit telo? Lasten urin!
Preberi še
Skrivnost za mladostni videz in fit telo? Lasten urin!
En deciliter moškega semena ima pribl. 5.000 miligramov beljakovin, med drugim hranila, kot so cink, vitamin C, kalij in magnezij. Poleg tega vsebuje snov oz. antioksidant spermidin, ki telesu pomaga obnavljati celice in posledično upočasnjuje proces staranja oz. staranje naših celic (najdemo ga tudi v soji, pšeničnih kalčkih in grenivki). Kako/če lahko pomaga, ko v telo vstopi prek sperme, še ni jasno.

V primeru, da sperme ne pogoltnemo, delno zmanjšamo tveganje za okužbo s spolno prenosljivimi boleznimi, kot so hepatitis, HIV in genitalni herpes ipd., ne pa v celoti, saj se lahko okužimo tudi prek ranic ali ob stiku z genitalijami. Zato imajo nekateri kondomi okus, da lahko tudi zaščiteni uživamo v oralnem seksu. Sperme naj se izogibajo tisti, ki so preobčutljivi na semensko plazmo (HSP). Več o tem si lahko preberete TU.

Ali spermo ženska pogoltne ali ne, je bolj ali manj osebna odločitev.
Ali spermo ženska pogoltne ali ne, je bolj ali manj osebna odločitev. FOTO: Shutterstock

Strah, da so v spermi bakterije in da bi z zaužitjem prišle v telo, ima precej žensk. Toda ta strah je pri rednem spolnem partnerju odveč, saj se v spermi zdravega moškega nahaja precej manj bakterij, kot jih je v njegovi slini.

Pornhub v številkah: to so najbolj iskani pojmi v letu 2021
Preberi še
Pornhub v številkah: to so najbolj iskani pojmi v letu 2021

Ko ženska pogoltne spermo, je to za partnerja zelo intimno dejanje. Za spermo velja, da nima posebnega okusa, ima pa značilen vonj in strukturo, ženskam pa povečini ne ustreza. In ne, ženska ne more zanositi, če spermo pogoltne, telo pa tovrstno tekočino zlahka prebavi.

Igra ustnic: kako in zakaj smo se začeli poljubljati?
Preberi še
Igra ustnic: kako in zakaj smo se začeli poljubljati?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400