Moskisvet.com
Paul Gascoigne

Zdravje

20 milijonov za alkohol: nogometašu v želodec prišili antialkoholne tablete

A.P.
20. 01. 2020 08.16
0

Nekdanji nogometni zvezdnik Paul Gascoigne, ki se že več desetletij bori z odvisnostjo od alkohola in je zanj porabil že več kot 23 milijonov evrov, je pojasnil, kako te dni ostaja trezen.

Nekdanja zvezda angleškega nogometa Paul Gascoigne je razkril, da je končno odkril način, kako se uspešno spopasti z odvisnostjo od alkohola, ki mu je požrla več kot 20 milijonov evrov. Nekdaj popularni Gazza, ki je bil svoj čas največji talent angleškega nogometa, je že v času svoje kariere rad pregloboko pogledal v kozarec.

Gascoignu se je v razmerju s Sheryl rodila hčerka Bianca.
Gascoignu se je v razmerju s Sheryl rodila hčerka Bianca. FOTO: Profimedia

Odkar je kopačke obesil na klin, je šlo vse samo navzdol in danes je zaradi alkohola le še bleda senca samega sebe. ''Nekateri so poznavalci za vino, sam se poznavalec centrov za odvajanje,'' pravi in dodaja, da je odkril način, kako se uspešno zoperstaviti odvisnosti. Gre za novo metodo s tabletami, poseg pa je leta 2018 opravil daleč proč od doma. ''Odpotoval sem v Avstralijo in skupaj s potovanjem za operacijo zapravil 23 tisoč evrov – ta mi preprečuje pitje alkohola. V želodec ti vstavijo tablete, ki povzročijo, da ti je slabo, če spiješ preveč. Spiješ lahko kozarec piva ali vina, več pa ne,'' razlaga 52-letni Britanec.

Gascoign je za reprezentanco med letoma 1988 in 1998 zabil 10 golov.
Gascoign je za reprezentanco med letoma 1988 in 1998 zabil 10 golov. FOTO: Profimedia

Šlo naj bi za snov, ki dlje časa zmanjšuje potrebo po alkoholu, operativni poseg pa mu je omogočil, da gre lahko popolnoma nadzorovano mimo trgovine z alkoholom. ''Takoj, ko se dotakneš drog ali žganja, se te poloti slabost,'' razlaga Gascoigne in ponosno razlaga, da ''zdaj lahko nadziram slo po alkoholu.''

Britancu je alkohol povsem zaznamoval življenje po nogometni karieri.
Britancu je alkohol povsem zaznamoval življenje po nogometni karieri. FOTO: Profimedia
Snoop Dogg užalil slovitega nogometaša, ta mu ni ostal dolžan
Preberi še
Snoop Dogg užalil slovitega nogometaša, ta mu ni ostal dolžan

Gascoigne je imel zaradi alkohola v preteklosti ogromno zdravstvenih težav, prav tako mu je uničil zasebno življenje. Vse od ločitve leta 1998 je samski, a trdi, da je kljub temu srečen in da uživa v lastni družbi. Oče John ga je leta 2008 poslal na kliniko za odvajanje, potem ko je začel ob alkoholu jemati še kokain. Oče mu je umrl leta 2018, istega leta pa je bil nekdanji vezist Tottenhama obsojen spolnega napada na žensko na vlaku. Preteklo leto je bil obtožb oproščen.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376