Moskisvet.com
Vadba fitnes

Telovadba

S to preprosto vadbeno rutino boste čez noč začeli topiti kilograme

M.S.
19. 02. 2024 14.49
0

Vsak, ki želi z vadbo odvreči odvečne kilograme, običajno želi priti do vidnih rezultatov čim hitreje. Žal v svetu vadbe bližnjice (domala) ne obstajajo, zato pa se lahko lotite določenih vaj oz. vrste treninga, s katerim do cilja pridete hitreje. Tak primer je vrsta vaj z lastno telesno težo, ki hitro topi kilograme.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Da bi izgubili odvečne kilograme, moramo čez dan ustvariti kalorični deficit, da torej pokurimo več kalorij, kot smo jih zaužili. Kombinacija zdrave prehrane in vaj, ki učinkovito desetkajo kalorije, je najboljša kombinacija za izgubo kilogramov. Nimate opreme za vadbo ali denarja za članarino v fitnesu? Nič ne de. Izkoristite težo lastnega telesa. Dejstvo je, da so lahko vaje z lastno težo enako učinkovite kot kardio treningi in treningi za moč.

S preprostimi vajami lahko dosežete hitro vidne rezultate.
S preprostimi vajami lahko dosežete hitro vidne rezultate. FOTO: Dreamstime
5 mitov o fitnesu, ki so iz trte zviti
Preberi še
5 mitov o fitnesu, ki so iz trte zviti

Če želite v kratkem času izgubiti nekaj kilogramov, preizkusite spodaj opisan trening oz. zaporedje petih vaj. Vsako izvajate po 30 sekund, med posamezno vajo pa si privoščite 15-sekundni premor. Ko opravite celoten set vaj, minuto predahnite, nato pa ponovite zaporedje. Skupaj naredite od tri do pet ponovitev celotnega sklopa.

3 vaje za HIIT trening, ki jih boste v hipu vzeli za svoje
Preberi še
3 vaje za HIIT trening, ki jih boste v hipu vzeli za svoje

Počepi

Počepi so nabolj osnovna vadba z lastno telesno težo. Gre za gibalni vzorec, ki sodi med najbolj uporabljene vaje. Kako pravilno izvajati počepe – med tovrstnim izvajanjem aktivirate stegenske mišice, hrbet, zadnjico, štiriglavo stegensko mišico, mečne mišice, trebušne mišice, pritezalko, ramena, podlakti, triceps in biceps, si lahko preberete TU.

Vaje lahko nadgradite tudi s pripomočki za fitnes.
Vaje lahko nadgradite tudi s pripomočki za fitnes. FOTO: Shutterstock
Prednosti treninga z vadbeno vrvjo
Preberi še
Prednosti treninga z vadbeno vrvjo

Sklece

Sklece so še ena odlična vadba s lastno telesno težo in odlična vaja za krepitev mišic celega telesa. O tem, kako pravilno izvajati sklece, si lahko več prebrete TU, kjer vas o tem poduči osebni trener Denis Porčič Chorchyp.

Šport in glava ali kako sta povezana um in telo
Preberi še
Šport in glava ali kako sta povezana um in telo

Izpadni korak

Izpadni korak je ena izmed osnovnih vaj za krepitev mišic nog, ki izboljša ravnotežje in koordinacijo in s katero krepimo predvsem mišice zadnjice in zadnje stegenske mišice. Stojte vzravnano, dlani oprite ob boke in napravite korak naprej. Naj bo to kolikor mogoče daleč, vendar tako da vaše koleno ne sega prek vašega stopala. Naj bo počasi in nadzorovano. Teža je na sprednji nogi. Vaš pogled naj bo usmerjen naprej, hrbet pa vzravnan. Vajo lahko izvajate na mestu – ko ste v tej poziciji, v skoku zamenjajte nogi – tista, ki je bila zadaj, gre naprej in obratno – ali v premikanju.

Vojaški poskok
Vojaški poskok FOTO: Shutterstock
Zakaj vadba ne prinaša rezultatov?
Preberi še
Zakaj vadba ne prinaša rezultatov?

Vojaški poskok

T. i. burpee je odlična vaja za hitro topljenje kilogramov. Sestavljena iz več gibov, ki jih izvajamo povezano. Sestavljajo jo počep, skok in skleca. Zanj je značilno, da aktivira mišice celotnega telesa, pospeši metabolizem, terja pa veliko energije, gibčnosti in moči. V začetnem položaju naj bodo stopala v širini ramen, roke pa naj prosto padajo proti tlom. Spustite se v počep, da se s prsmi dotaknete kolen, roke pa iztegnete do tal. Sledi odriv, skok z nogami nazaj in iztegnitev telesa. Nato skočite v položaj počepa in se odrinete navzgor s kar se da visoko dvignjenimi rokami.

5 stvari, ki jih morate storiti pred treningom za njegovo večjo učinkovitost
Preberi še
5 stvari, ki jih morate storiti pred treningom za njegovo večjo učinkovitost

Šprint

Šprint je ena najmočnejših aktivnosti, ki smo jo sposobni izvajati, in pomaga izboljšati postavitev telesa. Šprint ne kuri zgolj kalorije, ampak tudi spodbudi učinek porabe le-teh po treningu. Pri tovrstnem teku se zgradijo mišice, aktivirajo vlakna za hitro trzanje, poveča se tudi kurjenje kalorij. V tem kontekstu izvedite en do dva šprinta, dolga od 50 do 100 metrov oz. tecite čim hitreje znotraj 30 sekund, pri čemer se osredotočite na število korakov, ki naj bo čim večje in ne toliko na pretečeno razdaljo.

Šport, hujšanje in alkohol
Preberi še
Šport, hujšanje in alkohol

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369